Sigmund Frojd i njegova (im)potencija

Sigmund Frojd je bio začetnik psihoanalize, osoba koja je svojim smelim stavovima o ljudskoj psihi uzburkala do te mere javnost, da se njegove teze i dan danas proveravaju a kod većine imaju skoro isti šokantan uticaj, kao i kada su nastale, pre više od veka. Interesantno mi je da uočim kako je položaj planeta u trenutku rođenja(Natalna karta) uticao na njegovo učenje i stavove u psihoanalizi, kao i kako su planete i aspekti odredile njegov život. Ovog puta ću se ograničiti samo na njegovu sexualnost, budući da je, po njemu, ona ključ svih životnih stanja i problema. Sigmund Frojd je rođen 6.5.1856. u 18 i 30, u Priboru(Češka). Njegova Natalna karta:9k8qhf

Sigmund Frojd je Bik, podznak Škorpija. Koje planete definišu nečiju seksualnost, konkretno potenciju? Primarna planeta je Mars, znak u kome se nalazi i aspekti a sekundarna Pluton, čija se snaga pojačava sa godinama, znak u kome je i njegovi aspekti. Sigmund Frojd je u mladosti, pre ženidbe sa Martom, bio jako potentan i toga je bila svesna i Marta, te mu je u pismima davala „odrešene ruke“(i „ostalo“) da može da ide u Pariz i tamo se provodi po bordelima(budući da joj tadašnji običaji i vera nisu dozvoljavali da stupi u intimne odnose sa Frojdom, pre braka). Iz kog se aspekta vidi ta potentnost Sigmunda Frojda? Pa svakako iz aspekta Mars(seksualna energija) opozicija Jupiter(nečega mnogo, neumereno). Važno je reći da je Jupiter vladar Frojdove kuće sexa i psihe, pa je Frojd, u mladosti, svoje psihološke probleme „stabilizovao“ putem velike količine sexa(bio je promiskuitetan). I, šta se dešava dalje, zašto Sigmund Frojd posle 11 godina braka gubi apsolutno interesovanje za sex, i prestaje ga upražnjavati?

Iz dvostrukog(planetarnog) razloga. Kao prvi razlog je aspekt Pluton(koji na snazi dobija posle 40 godine života) kvadrat Kiron(trauma, nešto što ne možemo da držimo pod kontrolom, što ne može da se izleči, već samo da se sanira). U prevodu: velika muka i trauma za vreme sexualnog odnosa: impotencija. Šta još ukazuje na impotenciju? To je svakako jedan od najgorih aspekata, koji može da pogodi i žensku(izaziva totalnu nezainteresovanost za sex i potpuni pad libida) i mušku populaciju(impotencija): Mars kvadrat Saturn. Saturn deluje kao kočnica jer izaziva depresiju a ova, kao jedan od pojavnih oblika, lošu cirkulaciju i slab protok krvi u krvnim sudovima muškog polnog organa. Sukob onih čuvenih Frojdovih pojmova Erosa(Mars, sexualna energija) i Tanatosa(Saturn, depresija, težnja smrti). Možda je tim povodom Frojd smislio onu čuvenu: Čim se rodi, čovek teži smrti. Na njegovu depresiju ukazuje i položaj Saturna u znaku Blizanaca, budući da su osobi misli(Merkur je dispozitor) opterećene depresijom.4895048804e328909cad96128903469_v4 big

Gore navedeno je očit primer uticaja depresije na nečiji libido. Dakle, ako imate problem sa potencijom, prvo proverite da li vas muči depresija. Po trenutnim nebeskim konstelacijama, problem sa depresijom, verovali ili ne, imaju: Strelac, Ribe, Devica, Blizanci, Bik i Lav. Ovde možete besplatno proveriti da li imate depresiju, ukoliko imate problem sa libidom(potencijom).

Milan Atlić

4 komentara

  1. Milan Atlić

    Dug je niz uslova za dugovečnost. Bitno je da vladari 1,4, 8, i 12 kuće nisu opterećeni malefičnim planetama. Podznak Jarac je manje bitan.

  2. Milane,znamo da je Frojd ziveo dugo,čak i za današnji zivotni vek.Kako se to vidi u njegovom natalu?Da li je to aspekt Mars120Merkur,odnosno trigon vladara 1.i8.kuče.Saturn u njegovom natalu nema skladne aspekte sa Suncem ili vladarem ASC(aspekt dugog zivota)I da li misliš da je znak ili podznak Jarac apriori aspekt dugog zivota natusa?

  3. Postovanje Milane, zanimam se za Bahove kapi da li bih mogla da vam posaljem email za neke detalje?

Slobodno komentarišite