Sarkoidoza i Bahove cvetne kapi

output_45IgPCPo sistematizaciji bolesti koju su napravili američki zdravstveni radnici, čak 90% bolesti ima psihološku osnovu. To je apsolutno tačno i ovim postom hoću da potvrdim i potkrepim ovu pretpostvku, na primeru vrlo nezgodnog oboljenja, sarkoidoze, koje sve češće pogadja stanovništvo na ovim prostorima. Za neupućene ću preneti stručni opis sarkoidoze:

Sarkoidoza je sistemska bolest čiji je uzrok nepoznat, a manifestuje se pojavom karakterističnih promena (sarkoidozni granulomi) u limfnim žlezdama, na plućima, oku, jetri, srcu, koži. Najčešće se javlja kod mlađih odraslih osoba i može imati nagao i postepen početak.

 Najčešći je akutni početak, sa bolovima, oticanjem i crvenilom zglobova, uz pojavu bolnih čvorića po koži, najčešće na potkolenicama (nodozni eritem), što navodi bolesnike da se jave lekaru. Kada se kod tih pacijenata načini rendgenski snimak pluća, često se vide uvećane limfne žlezde u sredogruđu, što zajedno sa navedenim tegobama pobuđuje sumnju da se radi o sarkoidoziSarkoidoza  može početi i neprimetno, samo sa uvećanjem limfnih žlezda sredogruđa, kada se otkriva slučajno, ili se rendgenski snimak načini pošto se bolesnici žale na uporan nadražajni kašalj. Ređe bolest počinje tegobama vezanim za neke druge organe.“

U osnovi sarkoidoze leži stres. Zašto to tvrdim? Iz jednostavnog razloga jer sam, tretirajući bolesnika Bahovim cvetnim kapima, sa akcentom na stres, za manje od mesec ipo dana, postigao značajno poboljšanje. Naime, lekar je, na redovnom pregledu bio toliko iznenađen dobrim stanjem pacijenta da je pitao: Kakvu ste terapiju uveli pored moje, kad se bolest skoro načisto povukla? Iz Natalne karte pacijenta se vidi:

SARKOIDOZA Primer 1

Sarkoidoza primer br 1

jaki stresni aspekti: Mars kvadrat Sunce i Mars kvadrat Jupiter, kao i loša psihološka osnova osobe kroz postavku Južnog mesečevog čvora kroz prirodno polje psihe, znak Škorpije. Takođe, za pluća, bitan kvadrat Lilita i Merkura(pluća). Sa psihološke strane se radi i o osobi punoj strahova(depresija, anksioznost), kao i o prilično netolerantnoj(čak 3 planete u Devici i Sunce konjukcija Jupiter: naglašen ego). Dakle, u osnovi sarkoidoze(kao i većine drugih bolesti) leži psihološka neravnoteža, najčešće podstaknuta stresom. Ako ste na putu lošeg psihološkog stanja, zamislite se i poradite na greškama, da vas bolest ne bi upozorila na to. Dakle, ako čujete da neko ima problem sa sarkoidozom, preporučite mu Bahove cvetne kapi, barem kao uzgrednu terapiju. U sledećem Natalu prikazan je još jedan primer osobe sa sarkoidozom, koji je uspešno tretiran Bahovim cvetnim kapima:

SARKOIDOZA Primer 2

 Sarkoidoza primer br 2

U primeru broj 2 za sarkoidozu je odgovoran aspekt: mars kvadrat merkur. Na pitanja o vezi sarkoidoze i Bahovih cvetnih kapi, odgovaram besplatno preko kontakta na sajtu ali i u komentarima ispod posta.

Milan Atlić

3 komentara

 1. Milan Atlić

  Stvari ovako stoje: slaba psiha jer je Mesec vladar Južnog Čvora, uz to opterećen kvadratom Lilita koji generiše anksioznost. Periferni nervni sistem ugrožen zbog konjukcije Merkura i Marsa. Morali bi prvo da osnažimo srčanu čakru. Naravno da je stresni aspekt oborio imunitet i da je bolest lako savladala organizam. Sređivanjem psihe, došlo bi do povećanja imuniteta a to esencije uspešno rade. Pošalji mi zahtev za prijateljstvo na Fejsbuk pa se možemo dogovoriti oko detalja. Pozdrav iz Uba.

 2. Milan Atlić

  Draga Violeta, vrlo brzo ću uzeti Vašu Natalnu kartu u analizu pa se javljam na ovom mestu zbog drugih pratioca ovog sajta.

 3. Postovani Milane,

  bolujem od sarkodioze vec tri godine koja je zahvatila kozu, potkozno tkivo i periferni nervni sistem. Iz dana u dan bolest progredira, gubim potkozno tkivo svuda i pojavljuju se braonkasti pecati, za sada po nogama i stomaku. Zbog pogresno postavljenih dijagnoza (Lajmska borelioza, anksioznost itd) sam izgubila mnogo vremena i bolest je napredovala. Alternativni nacini lecenja mi nisu pomogli jer sam sve vreme lecila boreliozu. Molim Vas da mi pomognete onoliko koliko je u Vasoj moci.

  Rodjena 29/06/1972 17:45 Beograd
  Zivim i radim u Novom Sadu
  Skoro ceo zivot provela u Valjevu. Roditelji su iz sela iz okoline Uba te smatram da smo zemljaci

  Pojavi bolesti jeste prethodilo par velikih stresova

  Nadam se da cete procitati moju poruku.

  Svako dobro i hvala unapred

  Violeta

Slobodno komentarišite