Mentalni horoskop za 2019

Ovan: Mentalno stanje Ovna za 2019. godinu je složeno. Najbitniji je mentalni mir za zdravlje. Stres je najveći remetilac a najveći pokretači stresa su Mars i Uran. Uopšte uzev, stres obori imunitet i tada na scenu stupaju ostali mentalni poremećaji: depresija, anksioznost, bipolarni poremećaj itd. Prvog dana 2019. Mars ulazi u znak Ovna a u njemu je, još iz prošle godine, Uran koji je još gori stresor. Uran ugrožava centralni nervni sistem. Srećom, Mars izlazi iz znaka Ovna relativno brzo: 15.2. a Uran, definitivno, 6.3. Ono što će Ovna uzdrmati mentalno, svakako je i totalno pomračenje Meseca od 21.1.2019. koje će mu podići stres na maksimum u sledećih 30 ak dana. I, na kraju, za one rođene u 2. dekadi znaka, od 1. do 10. aprila, Saturn će praviti kvadrat sa natalnim Suncem i izazivati Depresiju tokom cele godine. Rekreacija i uravnotežena ishrana će vam mnogo pomoći. Bahove kapi vam mogu biti od presudne pomoći a kombinaciju sastavljam u skladu sa vašom Natalnom kartom.

Bik: Za vaše mentalno stanje, najviše će biti kriv Uran koji će od 6.3. pa nadalje, boraviti u vašem znaku. Morate, ako niste do sada, osmisliti strategiju za borbu protiv stresa, najvećeg zdravstvenog neprijatelja. Takođe, nimalo nije zanemarljiv uticaj Marsa, koji će u vašem znaku boraviti od 15.2. do 31.3. 2019. Rekreacija i uravnotežena ishrana će vam mnogo pomoći. Bahove kapi vam mogu biti od presudne pomoći a kombinaciju pravim u skladu sa vašom Natalnom kartom.

Blizanci: Zbog boravka Saturna u vašoj prirodnoj kući psihe, znaku Jarca, vas će, i ove godine, mučiti Depresija. Osim toga, od 1.4 pa do 16.5. u vašem će znaku biti Mars, koji će vas držati u stanju stresa. Lunarna eklipsa od 21.1. pa narednih mesec dana, takođe će, putem stresa, imati jakog uticaja na vaše mentalno zdravlje. Rekreacija i uravnotežena ishrana će vam mnogo pomoći. Bahove kapi vam mogu biti od presudne pomoći a kombinaciju sastavljam u skladu sa vašom Natalnom kartom.

Rak: Saturn iz polja Jarca, napadaće vas i stvarati depresivna stanja, tokom cele godine. Posebno mogu biti na udaru onikoji imaju lične planete na stepenima od 10 og do 20 og. Mars boravi u vašem znaku od 16.5. do 2.7. što će vas držati pod stresom i pojačavati Depresiju i Anksioznost. Solarna Eklipsa 2.7. i Lunarne Eklipse 21.1. i 16.7. podići će vam nivo stresa a takođe i Anksioznost. Rekreacija i uravnotežena ishrana će vam mnogo pomoći. Bahove kapi vam mogu biti od presudne pomoći a kombinaciju sastavljam u skladu savašom Natalnom kartom.

Lav: Dve Solarne Eklipse, u januaru i julu,kao i Lunarna Eklipsa u januaru, nimalo neće biti lagodne za vašu psihu. Podićiće vam nivo stresa. Povećanom stresu će doprineti boravak Marsa u vašem znaku, od 2.7. do 18.8 og, kao i ulazak Urana u znak Bika od 6.3. Pod hitno morate pronaći strategiju za eliminaciju stresa, želite li da se suprotstativite ovom ozbiljnom remetiocu zdravlja. Rekreacija i uravnotežena ishrana će vam mnogo pomoći. Bahove kapi vam mogu biti od značajne pomoći a kombinaciju sastavljam uskladu sa vašom Natalnom kartom.

Devica: Od 18.8. pa do 4.10. će Mars biti u vašem znaku i dizati vam nivo stresa. Boravak Marsa u znaku Raka, od 16.5. do2.7. takođe će negativno uticati na vašu psihu, gurajući vas u stanje Depresije. Lunarna Eklipsa od 21.1. će vas uzdrmati. Rekreacija i uravnotežena ishrana će vam mnogo pomoći. Bahove kapi vam mogu biti od značajne pomoći a kombinaciju sastavljam u skladu sa vašom Natalnom kartom.

Vaga: Vi ste, kao i svi kardinalni znaci, pod udarom Depresije zbog tranzita Saturna kroz znak Jarca. Posebno oni kojiimaju lične planete na stepenima od 10. do 20 og. Zbog ulaska Urana u znak Bika, od 6.3. , vaša će Venera, koja je vladar prirodnog polja psihe, biti opterećena stresom. Od 4.10. pa do 19.11. Mars će vas, dodatno, stresirati. Rekreacija i uravnotežena ishrana će vam  pomoći. Bahove kapi vam mogu biti od značajne pomoći a kombinaciju sastavljam u skladu sa vašom Natalnom kartom.

Škorpija: Od 19.11. pa do kraja godine, Marsće boraviti u znaku Škorpije. Imaćete energije, ali ni stres vas neće zaobilaziti. Na vašu psihu, kao i uvek, uticaće retrogradni hod Merkura. U ovoj godini on je retrogradan od 5.3. do 28.3., od 7.7. do 31.7. od 31.10. do 20.11. To je vreme frustracija, nesporazuma i blage Depresije za vas. Rekreacija i uravnotežena ishrana će vam mnogo pomoći. Bahove kapi vam mogu biti od značajne pomoći a kombinaciju sastavljam u skladu sa vašom Natalnom kartom.

Strelac: Rak je prirodno polje psihe Strelca, te sve što pogađa Rak, pogađa i Strelca. Svakako da Depresiju, zbog opozicije Saturna sa znakom Raka, neće moći da izbegnu. Ni Lunarne Eklipse 21.1. i 16.7. koje će, mesec dana po dešavanju, izazivati stres.  Tu neće mnogo pomoći ni Jupiter u Strelcu. Rekreacija i uravnotežena ishrana će vam mnogo pomoći. Bahove kapi vam mogu biti od značajne pomoći a kombinaciju sastavljam u skladu sa vašom Natalnom kartom.

Jarac: Saturn u vašem znaku će vam,konstantno, generisati Depresiju. Lunarne Eklipse 21.1. i 16.7. će vas dosta „istresirati“. Rekreacija i uravnotežena ishrana će vam mnogo pomoći. Bahove kapi vam mogu biti od značajne pomoći a kombinaciju sastavljam u skladu sa vašom Natalnom kartom.

Vodolija: Tranzit Lilita kroz vaš znak će vam generisati anksioznost sve do 3.5. Ulazak Urana u znak Bika, 6.3. će, putemkvadrata, i vama konstantno dizati nivo stresa. Vi ste osetljivi i na tranzit retrogradnog Merkura pa ćete se, najpre kroz stres, loše osećati od 5.3. do28.3., od 7.7. do 31.7. i od 31.10. do 20.11. I Lunarne Eklipse 21.1. i 16.7, će vas dosta „istresirati“. Rekreacija i uravnotežena ishrana će vam mnogo pomoći. Bahove kapi vam mogu biti od značajne pomoći a kombinaciju sastavljam uskladu sa vašom Natalnom kartom.

Ribe: Od 6.3. Uran ulazi u znak Bika. „Rastresena“ Venera, koja vlada vašom prirodnom kućom psihe, neće vam dati da predahnete. Od 3.5. Lilit ulazi u vaš znak i tu, do kraja godine, stvara vam Anksioznost. Retrogradni Merkur  uvek depresivno deluje na vas a on će biti retrogradan od 5.3. do 28.3., od 7.7. do 31.7. i od 31.10. do 20.11. I Lunarne Eklipse 21.1. i 16.7. će vas dosta „istresirati“. Dakle, stres je i vama najveći problem u 2019. Rekreacija i uravnotežena ishrana će vam mnogo pomoći. Bahove kapi vam mogu biti od značajne pomoći a kombinaciju sastavljam u skladu savašom Natalnom kartom.

Milan Atlić

Slobodno komentarišite