Ljubavni horoskop za 2019

Da bi vas neko voleo, morate prvo vi sami sebe da volite. To je moguće ako je Venera iz vaše Natalne karte u dobrom stanju. Ako je izbalansirana. Cvetne i ostale esencije mogu to veoma efikasno da učine. Dakle, ako mislite da nemate sreće u ljubavi, to je samo zbog toga što vaša Venera nije u dobrom stanju. Što nije izbalansirana. Preko kontakta na mom sajtu, možete saznati kako.

Ovan: Ako se izuzmu pripadnici 2. dekade ovog znaka(rođeni od 1. do 11.4.) i oni čiji je ascendent od 11. do 21. stepena Ovna, koji će imati potrebu da zasijaju na polju karijere, ostali pripadnici ovog znaka će imati interesantnu godinu na ljubavnom planu. To će biti podržano položajem Jupitera u znaku Strelca, sve do početka decembra. Jupiter podiže entuzijazam i omogućava vam da se zabavite, iako naporno radite. Sa izlaskom Urana iz vašeg znaka, početkom marta, postajete stabilniji što će privući pažnju suprotnog pola na vas. Počinjete, ponovo, da otkrivate svoje najdublje želje. U februaru se Kiron vraća u vaš znak. Njegov je uticaj takav da će drugi na vas gledati sa više poštovanja a vi nećete imati pritisak da se dokažete. Imaćete šansu da zasijate zato što se projektujete sa skromnošću i samopoštovanjem.

Bitni periodi u 2019:

Mars od početka godine do 13. 2. će vam doneti samopouzdanje, koje će biti privlačno suprotnom polu. Vaše želje će biti jake, samim tim i mogućnost njihovog ispunjenja.

Lunarno pomračenje od 21.1. će vam otvoriti oči ko vam se sviđa a da toga, do sada, niste bili svesni. Ovo pomračenje će imati uticaja do sredine godine, po ovom pitanju.

Venera tranzitira vaš ljubavni sektor od 28. jula do 20. avgusta. Tada je vaš šarm izražen i prirodan, bezbrižan i magnetan, posebno za neobavezne ljubavne afere. Moć privlačenja je visoka. Ovo je period flerta, pre nego posvećenosti partneru.

Mars je u vašem partnerskom sektoru od 4. 10. do 18.11. Dosta će se dešavati u vašim partnerskim odnosima. Ipak, mnoge stvari neće biti do vaših izbora. Biće na meniju dve opcije: ili ćete biti u potrazi za partnerom ili će vas neko progoniti.

Mars će biti u intimnom sektoru, osmom polju, od 19.11. pa do kraja godine. Ovo je vreme velikih strasti. Takođe i nesporazuma. Bilo bi dobro da imate partnera u ovom periodu.

Bik: Ovo je druga dobra godina za vas, kada su partnerski odnosi u pitanju. Prošla godina vam je trebalo da donese proširenje na partnerskom planu. Ova godina: na intimnom, seksualnom planu.

Uran početkom marta ulazi u vaš znak i baca sasvim novo svetlo na vaše partnerske, odnosno ljubavne odnose. Težićete nezavisnosti i samostalnosti dosta više nego što je to za vas preporučljivo. Morate biti svesni ovoga. Pokušajte da izbegnete nepotrebne promene. Buntovništvo bez razloga, takođe.

Merkur vlada vašom kući ljubavi, te njegovi retrogradni periodi uvek dovode do problema u ljubavnom sektoru. Tada morate biti maksimalno oprezni u ophođenju sa partnerom. Loši su periodi, prema tome, 5.3.-28.3.; 7.7.-31.7. i 31.10.-20.11.

Pluton, koji je vladar vašeg polja partnerstava, u martu i aprilu će boraviti blizu Južnog Mesečevog Čvora. To je period kada ćete biti naslonjeni na postojeće navike i vezanosti za partnera. Teško će vam padati na pamet potreba za širenjem partnerstava.

Tranzit Jupitera kroz vašu kuću intimnosti, doneće seksualnih prilika u izobilju. Ipak, orijentacija na jednog partnera kod vas će biti dominantna. Poboljšaće se samo kvalitet intimnih odnosa sa partnerom, koji će postati topliji i svestraniji.

Položaj Plutona u Jarcu, i dalje će profilisati vašeg partnera kao zrelog, stabilnog i osobu koja može doneti siguran način funkcionisanja.

Bitni periodi u 2019:

Mars je u vašem znaku od 14.2. do 30.3.2019. Vaš pristup je direktan a magnetizam jak, lako ćete preko prepreka.

Venera je u vašem znaku od 15.5. do 8.6. To je period privlačenja partnera, šarma u velikim količinama i zainteresovanosti drugih za vas.

Od 6.5. do 17.6. Eros se nalazi u vašem znaku i doprinosi vašoj poželjnosti od strane partnera, bilo da ste u vezi, bilo da niste.

Mars tranzitira vaše polje ljubavi u periodu 18.8.-3.10. Ovo će doneti dosta zapaljive retorike u komunikaciji sa partnerom.

Venera će od 21.8, do 13.9. tranzitirati vaše polje ljubavi. Vaše mogućnosti za privlačenje partnera su velike. Ljubav dolazi po vas, najpre ona bez obaveza, bezbrižna i lepršava. Ovaj Venerin tranzit počinje u vreme Novog Meseca, zajedno sa Suncem, Marsom i Merkurom. Vaš će šarm biti neodoljiv i dovešće lepe trenutke u ljubavni život.

Od 8. do 31. oktobra Venera će tranzitirati vaše polje partnerstava i doneće vam nove veze ili poboljšati postojeće.

Blizanci: Lepe vesti očekuje vaše polje partnerstava u ovoj godini. Čak najlepše, uzimajući u obzir sve znake horoskopa. Zbog Jupitera u polju partnerstava, nestaje pritisak koji je postojao godinama unatrag. Partner koji vam uleepša polje partnerstava, imaće samo lepe i korisne atribute. Zagrevanje, po ovom pitanju je počelo već u novembru 2018. Bićete manje nezavisni nego obično ali ćete biti mnogo otvoreniji za uključivanje drugih u vaš život.

Od 2014 pa do kraja 2017. vi ste imali iscrpljujuće momente na ovom planu. Drugi su imali koristi, ne i vi. Veze su pucale, ako ih je uopšte i bilo, pod bremenom stresa. Ipak, od tada imate bolju viziju, kakav vam partner treba i odgovara.

Bilo šta da posmatramo u horoskopu, moramo obratiti pažnju na Saturna. On se nalazi u vašem polju intimnosti i tuđeg novca. Da, tu je glavni problem ako se gleda šta bi moglo da utiče na vašu vezu. Zajednički novac može biti najveći problem za vaše partnerstvo. Saturn u ovom slučaju teži da snizi harmonične vibracije prema partneru. To može doneti i izvesnu dozu gorčine prema partneru i mali prag tolerancije prema emocionalnim igrama sa njegove strane.

Tranziti Jupitera kroz sektor odnosa su bitni za ljubav jer on upravlja vašim poljem partnerstava. Svaki aspekt koji Jupiter napravi, tranzitirajući ovo polje, može ukazati na potrebe i područja u vašem životu gde se ljubav može naći ili može procvetati. Partner će imati atribute: dobar ili posebno dobar.

Za vaše je ljubavne odnose posebno povoljno što se, dugo godina unatrag, Pluton kreće poljem intimnosti. Ove godine Pluton je u dobrim odnosima sa Kironom što sugeriše povoljne i isceljujuće veze na partnerskom planu. Pluton će u martu, aprilu i maju biti u blizini Južnog Čvora što će vas primoravati da se držite utabanih staza, kada su odnosi u pitanju.

Povoljna vest za vaše ljubavne odnose je što Uran 6.3. napušta vaše polje prijatelja odakle je ugrožavao, putem opozicije, polje ljubavi. Dakle, na ljubavnom planu će biti manje stresa.

Bitni periodi u 2019:

Od 9.6. do 3.7. Venera će biti u vašem znaku i vi ćete, u ovom periodu, biti posebno interesantni potencijalnom partneru. Plenićete društvenošću i skladom. Ovo je period i produbljivanja dobrih emocija sa postojećim partnerom. Prilika da se izgladi sve što je narušeno u vašim partnerskim odnosima.

Od 14.9. pa do 8.10. Venera tranzitira vaše polje ljubavi. Aspekti koje tada bude napravila, ukzaće na mesto gde možete i na koji način da popravite vaš ljubavni život. Ovo je bezbrižan i sjajan period za ljubav, naročito za flert. Ljubav dolazi po vas. Najbolji dani za ljubav su 28. i 29. septembar. Ovo je period koji je povoljniji za sam čin ljubavi a manje za posvećenost samom partneru.

Period izazova za ljubavne odnose je od 4.10. do 18.11. kada će Mars prolaziti kroz vaš sektor ljubavi. Budite tolerantniji nego što jeste i lako ćete se izboriti sa potencijalnim problemima.

Jako je povoljan period za ljubav od 9. do 12. novembra jer ćete tada najlakše moći da ostvarite vaše ljubavne tendencije. U ovom periodu Eros tranzitira vaše polje partnera.

21.1.2019. odigrava se potpuna Lunarna Eklipsa, koja može uneti dosta nervoze u vaše partnerske odnose. Izbegnite konfrontaciju sa partnerom narednih par meseci.

Rak: Saturn već godinu dana prolazi kroz vaš sektor partnerstava. Nastaviće i u ovoj. Što valja u vezama, biće podržano, što ne valja: odbačeno. Ovo se odnosi i na samog partnera. Sa Saturnom nema šale. Nešto lakši period očekujte sledeće, 2020 godine, kada se Saturnu pridruži i Jupiter.

Do decembra 2019. Jupiter će tranzitirati vaš radni i zdravstveni sektor. Vi ćete ulagati mnogo energije u svoj posao, zdravstvene aktivnosti. Ovo je vreme pojačane brige o sebi.

Dinamiku u vaše partnerske odnose, uneće oba Lunarna pomračenja. Prvo u januaru, drugo u julu. Veoma je opominjući položaj Lunarnih Čvorova, kada ste vi u pitanju. Severni čvor je ušao u vaš znak 6. novembra 2018. On će doneti snažnu potrebu za otkrivanjem vaše nezavisnosti. Znam, odmah ste se uplašili. To ne znači neminovan raskid sa stalnim partnerom. On je moguć samo ako vam je to naznačeno u Natalu. Po ovom pitanju možete me konsultovati. Ovo je period kada morate poraditi na postizanju unutrašnjeg mira. Iz njega će proisteći i sklad u partnerskim odnosima. Nije zanemarljivo ni Solarno pomračenje u Jarcu i Raku. Njegov uticaj traje pola godine i imaće opterećujući uticaj na sektor partnerstava. Svakako pročitajte moj post o položaju Lunarnih Čvorova i njihovom uticaju.

Saturn u sektoru partnerstava znači da posle njegovih tranzita ništa više neće biti isto. Ako ste bez partnera, očekujte da će u vaš život „uploviti“ osoba koja je dosta mlađa ili starija od vas. Možda će i tradicija postati bitna u vašim partnerskim odnosima.

U 2019. Saturn je u skladnoj vezi sa Neptunom, što može uticati da pomalo idealistički posmatrate partnera, kao i da on ima veze sa inostranstvom, putovanjima i visokim obrazovanjem. Takođe, moguće je da on bude u (pod)znaku Ribe.

Uran ulazi u društveni sektor u martu. Ovo ukazuje na neobična i iznenadna prijateljstva, kao i na poremećaje u društvenom životu.

Bitni periodi u 2019:

Venera prolazi polje ljubavi od 1. do 6. januara 2019. Bićete, više nego uobičajeno, razdragani, šarmantni i bezbrižni. Privlačni za suprotan pol. Ljubav dolazi po vas, najpre ona neobavezna, vezana za flert. U vezi možete očekivati Ovna ili Škorpiju.

Ovaj tranzit će se ponoviti od 9.10. do 1.11.2019. Tada će(23. i 24.10.) Venera nagraditi sekstil sa Plutonom, što će, uz Erosa u Jarcu, pojačati vaš magnetizam i erotičnost.

Mars će tranzitirati vaš ljubavni sektor od 19. novembra pa do kraja godine. Ovo je period izazova za vašu vezu ali i uzbudljivih momenata čiji će vas elektricitet, najpre, upućivati u intimne sfere. https://www.youtube.com/watch?v=wI-iN1cvGp4

Lav: U vaše polje ljubavi Jupiter je ušao početkom novembra 2018. i ostaće tamo do decembra 2019. Ovo je najpovoljniji ljubavni tranzit za vaš znak i javlja se jednom u 12 godina. Dakle, vi ste najveći dobitnik na ljubavnom planu u ovoj godini. Jupiterov tranzit čini trigon sa vašim znakom, tako da ćete vi osetiti sve povoljne vibracije ovog tranzita. Poboljšanje ljubavnih odnosa očekujte kroz simboliku kuće( i aspekte) u kojoj se nalazi Natalni Jupiter.

Iako Jupiter neće biti podržan od strane spoljnih planeta za vreme tranzita, on će dosta dobro funkcionisati u Strelcu jer vlada njime.

Tranzit će otvoriti prostor za igru, zabavu, hobije i rekreaciju. Ove aktivnosti će doneti više prilika za druženje i povezivanje, što je baza za romantične odnose. To nisu odnosi koji brzo dovode do braka ali su baza za to i podstiču poverenje među partnerima. Ovo je dobro vreme i za Lavove koji su u vezama da prodube svoje uživanje.

Od početka marta pa nadalje(do 2026.), Uran, vladar vaše kuće partnerstava, nalaziće se u vašoj kući karijere. Uran će povezivati partnerstva sa poslovnim ciljevima i karijerom. Dakle, tamo će se nalaziti vaš potencijalni partner.

Ulazak Kirona u znak Ovna, sredinom februara, u potpunosti će eliminisati traumatična iskustva na ljubavnom planu, kojih je bilo i previše za vreme njegovog boravka u Ribama.

Bitni periodi u 2019:

Venera  boravi u ljubavnom sektoru od 7. januara do 3. februara 2019. Ovo je sjajan period za ljubav, pogotovu onu neobavezujuću, sa ograničenim rokom trajanja. Vašem prirodnom šarmu retko ko može odoleti. Ovo će posebno biti izraženo od 14. do 18. januara, kada Venera i Mars budu u trigonu i opet 22. i 23. januara kada Venera bude u konjukciji sa Jupiterom u ljubavnom sektoru. Venera će ponovo posetiti vaše polje ljubavi od 2. do 25. novembra 2019. Novog partnera tada možete naći u simbolici kuće u kojoj se nalazi Natalni Jupiter.

Obratite pažnju i na 11. i 22. decembar, dane koji su veoma povoljni za ljubav.

Od 28.7. do 21.8. Venera će boraviti u vašem znaku. Neobavezna ljubav, flert, može vam se dogoditi kroz neki kraći put ili sa osobom iz vašeg profesionalnog miljea.

Devica: Kao zemljani znak, vi i ove godine imate podršku jer je Saturn takođe u zemljanom znaku. Od marta ćete dobiti i podršku Urana, koji će ući u zemljani znak Bika. Sve je manje pritiska na vas i vaše odluke su bezbrižnije i lakše što može uticati pozitivno na vaše partnerske odnose.

Ovo je godina u kojoj možete izgraditi samopouzdanje koje će vam biti neophodno u 2020. kada Jupiter uđe u vaše polje ljubavi. Ovo je godina radosti i sreće na porodičnom planu, uživanja u produbljivanju ljubavi sa stalnim partnerom.

U vašem se polju partnerstava već dugo vremena nalazi Neptun koji na vaše partnerske odnose deluje po principu „toplo-hladno“. Međutim, Neptun ulazi u aspekt sextila sa Saturnom od januara do novembra. Ovo je fantastičan aspekt koji može začeti romantične vibracije s nekim posebnim. Saturnova stabilnost u kombinaciji sa Neptunovom magijom i romantikom. Vaši partnerski odnosi mogu dostići najviše sfere i mogu biti egzaltirani u njima.

Prisustvo Saturna u polju ljubavi se stabilizuje iako je, povremeno, preozbiljno ili opterećujuće. Zabava i druženje, kao preduslov ljubavnim odnosima, su skoro zanemareni. Saturn u ovom polju donosi ozbiljnost i stabilnost u vezu. Ako niste u vezi, veoma često Saturn donosi u vezu partnera koji je prilično stariji ili mlađi od vas.

Bitni periodi u 2019:

Mars je u vašem intimnom sektoru od 1. januara do 13. februara i obećava vatromet strasti. Problemi u partnerskim odnosima će se vrteti oko seksa i novca ali će energija Marsa to poravnati i ostaviti sećanje na lep period za vas.

Venera jezdi vašim poljem ljubavi od 4. do 28. februara 2019. Bićete šarmantni, raspoloženi i spremni uglavnom za neobavezne ljubavne avanture. Ovo će biti multiplicirano 20. i 21. februara kada Venera i Pluton budu poravnati. Venera će se ponovo naći u vašem romantičnom sektoru od 26. novembra do 19. decembra, kada ćete, više nego obično, biti u fokusu suprotnog pola.

Venera će od 21.8. do 14.9. biti u vašem znaku što će vas činiti posebno raspoloženim za druženje, proslave i naravno partnerske odnose neobavezne prirode, prolazne flertove.https://www.youtube.com/watch?v=WZ_oiGMyN-o

Vaga: Uran se definitivno gubi iz vašeg sektora partnerstava 6.3.2019. On je kod vas donosio nepredvidivost i neprilagodljivost kada su partnerstva u pitanju. Ovo je dobra vest za vas jer Uran nije više suprotstavljen vašem znaku. Uran će se preseliti u vaš sektor intime i vi ćete biti skloni eksperimentisanju u seksualnom životu, što je poželjno.

Budući da je Uran vladar polja ljubavi, imamo sjajan spoj: ljubav kroz seks. Sigurno je da ćete napraviti radikalan zaokret. Bilo da on ide u pravcu otvaranja ili zatvaranja.

S druge strane Saturn nastavlja sa izazovima na porodičnom planu, što vas sputava kada su u pitanju emocije. Ovo može uticati na vaše ljubavne odnose. Partnerski odnosi će biti u žiži od 4. do 18. Novembra i oni će čas doživljavati uspone, čas padove.

Venera, vaš vladar, cele je godine direktan što će prepreke i odlaganja svesti na minimum.

Jupiter harmonizuje vaše polje komunikacije. Vaše će misli biti dosta srećnije i otvorenije što će stvoriti uslove za lakše povezivanje i komuniciranje sa partnerom.

Bitni periodi u 2019.

Mars je u vašem polju partnerstava od 1. Januara do 13. Februara. Ovo će biti iskričavo vreme u vašim odnosima. Moraćete da ulažete znatno više energije na održavanje stabilnosti u vezi. Pogotovu što je 21. Januara totalna Lunarna Eklipsa, koja će smanjiti nivo tolerancije u odnosima. Možete biti aktivniji u potrazi za vezom ili će vas neko progoniti!

Mars u kući seksa će biti od 14. Februara do 30. Marta. On će pokrenuti strasti. U prvi plan će izaći i problemi u vezi seksa i novca. Tranzit Venere kroz polje ljubavi, donekle će ublažiti probleme na intimnom planu iako to, mnogima, ne zvuči logično.

Venera tranzitira vaš ljubavni sektor od 1. Do 26. Marta. To je opušten i lepršav period za ljubav. Posebno za neobavezne ljubavi: kratkotrajni flert. Bićete privlačni i u fokusu potencijalnom partneru. Ovo će se pojačati od 19. Do 21. Marta, kada Venera i Jupiter budu u sekstilu, što će pojačati dobre vibracije u komunikaciji. Venera će ponovo biti u vašem sektoru ljubavi od 20. Decembra pa do 13. Januara 2020. Ljubav tada dolazi do vas i ni na šta vas ne obavezuje. Ako vi ne razmišljate drugačije. Svakako pogledajte post Povoljni dani za ljubav. 

Škorpija: 2019. je interesantna godina za vas. Nove momente u vaše partnerske odnose donosi ulazak Urana u znak Bika početkom marta. Odjednom više nećete biti sigurni u predvidivost vaših partnera, kako postojećih, tako i novih. Saturn pomaže da se realizuje sve oko čega se dogovorite sa partnerom. Jupiter je u vašoj kući finansija i materijalnih resursa, gde će vas činiti srećnijim zbog znatnog priliva.

Poljem ljubavi vladaju Neptun i Jupiter. Neptun je već godinama u ovoj kući. Daje romantiku ali, katkad, čini da partnera gledate „kroz ružičaste naočare“. Katkad vas, bogme, i razočara. Sve do septembra Neptun će biti u sekstilu sa Saturnom, čineći da možete uživati u ravnoteži između snova i stvarnosti, romantike i praktičnosti.

Sa Neptunom u kući ljubavi, morate se paziti onih koji bi vam mogli da iscrpljuju resurse. Neptun je tako suptilan da vi često nećete biti svesni da li je ono na šta trošite vaša, ili želja i potreba vašeg partnera! Može se desiti da privučete ljubavnika koji je misteriozan, umetnički nastrojen ili neuhvatljiv! Tanka je nit između vaše romantičnosti i sklonosti samozavaravanju. U partneru možete imati sklonost da vidite ono što biste želeli a ne ono kako stvarno jeste. Možete se vezati i za onog koga smatrate da treba „spasiti“. Budite zato veoma oprezni posle septembra, kada prestane pozitivan uticaj Saturna. Uticaji Neptuna su primarni kada se radi o čisto ljubavnim vezama, dok Venera vlada vašim poljem partnerstava, dakle više obevezujućim vezama. Venera je tokom cele godine direktna i to je sjajna vest za vaša partnerstva. Glavna je da će biti znatno manje nesporazuma kašnjenja i usporavanja nego prošle godine.

Vaš vladar, Pluton, će u martu i aprilu biti u blizini Južnog Mesečevog čvora. To će biti izazovni meseci za vas jer ćete težiti da se držite stvari koje su vam bliske i poznate, dok je napredak van tih okolnosti.

Uran je prošle godine boravio pola godine u vašem sektoru partnerstava i imali ste prilike da osetite njegov „dah“. Ove godine definitivno zaposeda sektor partnerstava. Spremite se na stres, koji ćete imati kroz razna partnerstva jer Uran ruši sve što je nestabilno i sklono padu. Od vas se traži da promenite sva dosadašnja pravila odnosa, možda čak i da ih odstranite. Ključ za ove okolnosti je jasno definisan: uvažite partnerove interese, ali ne dozvolite mu da vam nametne svoja pravila.

Bitni periodi u 2019.

Mars je u vašem polju partnerstava od 14. Februara do 30. Marta 2019. S tim da mu se Uran pridružuje 6. Marta. Veoma buran period, kada su odnosi između vas i partnera u pitanju. Biće dosta iskrica a na vama je da sprečite, eventualni „požar“. Ako niste u vezi, dve su mogućnosti: ili ćete intenzivnije tragati za partnerom, ili će vam se neko, protiv vaše volje, nametati! Period od 9.3. do 22.3. je blagotvoran za ostvarenje veze.

Venera je u vašem sektoru ljubavi od 27.3. pa do 19.4. Posebno je povoljan period od 9.4. do 15.4. kada ćete biti naročito privlačni suprotnom polu. Ovo je vreme za ljubav bez obaveza, sa rokom trajanja.

Mars je u vašem intimnom polju od 31.3. do 15.5. To je vreme uzavrelih strasti. Takođe i vreme u kome će se javiti problemi oko novca ili seksa. Svakako pogledajte i moj post Povoljni datumi za ljubav.

Strelac: Ovo je godina u kojoj ćete se osetiti kao da ste ponovo rođeni! Blago vama. Uočava se povratak optimizma i sreće, svega onog što je vezano za vaš znak i sigurno je da ćete se osećati udobnije i lepše nego više godina unatrag.

Svima će, zaista, biti mnogo lepše sa vama i to je ono što bi trebalo da iskoristite u partnerskim odnosima, posebno ljubavnim.

Prošle godine bi trebalo da ste se oslobodili stvari koje nisu doprinosile rastu. Za neke je to uključivalo i partnersko-ljubavne odnose. To je bilo i vreme određivanja novih ciljeva. Ovo je godina povećanog poverenja i to može znatno ojačati vaše partnersko-ljubavne odnose. Spremniji ste da uživate u novim iskustvima, kao i da se oslobodite stvari koje su vas zadržavale od istinskog života. Odvajate više vremena za sebe. Imajte na umu da ćete tražiti slobodu za sebe, po cenu da se to i ne svidi partneru.

Merkur je vladar vašeg sektora partnerstava. Problemi u partnerskim odnosima mogu nastupiti u vreme retrogradnog hoda Merkura. To su sledeći periodi: 5.3.-28.3, 7.7-31.7. i 31.10.-20.11.2019.

Mars vlada vašim ljubavnim sektorom i na njemu će, zbog stalnog direktnog hoda, biti mnogo lakše i opuštenije nego prošle godine, kada je bio retrogradan. Od početka godine on će biti u svom znaku a nedugo posle toga, Mars će se povezati trigonom sa Jupiterom, što će doneti fantastične uslove za ljubavne odnose, kako nove, tako i postojeće. Ovaj dobar period je pojačan do kraja januara, iako je Mars u Ovnu do 14.2.

Još je jedna jako povoljna okolnost za vas. Uran, koji pravi haos i neizvesnost gde god se pojavi, 6.3. napušta vaš sektor ljubavi! On je prošlih 7 godina unosio nepredidivost i stres u vaš ljubavni život. Nije na odmet konstatovati da će jake finansije, koje vam predstoje, pozitivno uticati na kvalitet ljubavno-partnerskih odnosa.

Bitni periodi u 2019.

Mars je u polju partnerstava od 31.3. do 15.5.2019. Ulagaćete dosta energije u ovu vrstu odnosa ali ćete osećati da nije sve do vas. Uz iskrice između vas, shvataćete da se partnerski odnosi zasnivaju na davanju slobode ovom drugom. Ako niste u vezi, ulagaćete dosta energije na pridobijanju partnera a može se desiti i da vam se neko, neprimereno, nameće.

Venera će boraviti u ljubavnom sektoru od 20.4. do 14.5.2019.Ovo je vreme za neobaveznu ljubav i flertove sa ograničenim trajanjem. Posebno je povoljan period od 8. Do 14. Maja.

Mars je u vašem intimnom sektoru od 16.5. do 1.7. i tada će pokrenuti lavinu strasti u vašem ljubavnom životu. Dosta će biti fokusa oko seksa i partnerovog novca. Svakako pogledajte moj post Povoljni datumi za ljubav.

Jarac: Sa Saturnom u vašem znaku, vi sigurno ozbiljno i odgovorno shvatate svoj život. Naravno, znam ni da vam nije lako zbog toga. Ipak, pokušajte da svoje okruženje, pogotovu partnera, ne opterećujete time jer će to na njih prenositi stres. Sigurno ste čuli za onu: „Kako zračiš, tako i privlačiš.“ Imajte to u vidu, da ne biste ostali usamljeni. Iskazivanje negativnosti je siguran način da druge oterate od sebe, zato pre nego što nekog odgurate od sebe, dajte mu šansu da se dokaže. Sa Saturnom u prvom planu i Jupiterom u pozadini, rizikujete da se povučete u sebe i ograničite vaš ljubavni život.

Ključan momenat za vaš ljubavni život je ulazak Urana u vaše polje romantike, odnosno ljubavi od 6.3.2019. Imali ste prošle godine nagoveštaj toga šta vas očekuje u narednih 7 godina. Pripremite se na činjenicu da nedostatak pravila na ljubavnom planu može biti razoran, a ponekad i uzbudljiv. Najbolje za vas je da se prihvatite da se stvari moraju promeniti i da oblasti ljubavi ne možete da pristupate na dosadašnji način. Ovaj položaj Urana će privući neobične ljude i okolnosti u vaš ljubavni život. To može biti zabavno, ali ponekad i uznemirijuće jer ćete osećati da ne možete uvek da se oslonite na partnera, pa ni na ljubav u krajnjem slučaju. Dakle, dok ste ozbiljni u većini oblasti svoga života, postojaće opuštanje i oslobađanje uticaja kod vas na kreativnom i ljubavnom nivou ove godine i šire.

Mars će tranzitirati vaše ljubavno polje od 14.2-30.3. U to vreme ćete biti sigurni u sebe i spremni da eksperimentišete. Ovo je vreme za izlazak i potragu za novom ljubavi, ako je nemate ili niste zadovoljni postojećom.

Tranzit Plutona kroz vaš znak imaće uticaja na one koji su rođeni od 11. do 13. januara. Pluton je planeta koja podstiče transformaciju  i duboke lične promene. Voljenima će biti potrebno da budu strpljivi dok stupate u kontakt sa svojim dubljim potrebama a možda i sa vašom „tamnom“ stranom.

Do sredine 2020. Severni čvor će tranzitirati vašu kuću partnerstava. Put do ispunjenja podrazumeva prepoznavanje vaših potreba za odnosima. Izazov se sastoji u vašem prosvetljenju po smislu shvatanja partnerovih potreba, kao i prevazilaženju strahova od zahteva koje partner može staviti pred vas.

Pomračenja u vašem znaku, kao i Raku, ohrabriće vas da donesete odluke kako da postavite svoj život kroz vizuru partnerstava.

Venera će tranzitirati vaše polje ljubavi od 15.5-8.6. Vaše će moći privlačenja partnera biti uvećane. Ljubav dolazi po vas. Ona bez obaveza, laka, lepršava i kratkotrajna. Ovo se poklapa sa tranzitom Marsa kroz polje partnerstava, što dodatno animira vaš ljubavni život.

Mars je u vašem partnerskom sektoru od 16.5.-1.7. 2019. Tada nećete osećati da držite sve pod svojom kontrolom. Ili ćete biti u intenzivnoj potrazi za partnerom ili vam se neko može nametati protivno vašoj volji.

Mars u vašem intimnom sektoru od 2.7.-17.8. 2019. pokrenuće vaše strasti i dovešće u prvi plan problematiku seksa i partnerovog novca. https://www.youtube.com/watch?v=zysLy_vASpE

Vodolija: Vi ste znak koji neće imati drastičnih promena na ljubavnom i partnerskom planu u ovoj godini. Zbog zadnjeg pomračenja Sunca, izvesno je da ste stabilizovali svest o tome šta vam je potrebno u partnerskim odnosima.

Vašim poljem ljubavi upravlja Merkur. Usputne ljubavne veze su osetljive na retrogradno kretanje Merkura. Tada ljubav stagnira, nesporazumi se gomilaju i ne rešavaju pravovremeno. Ipak, i ovi periodi imaju svoju dobru stranu. Tada je moguće sagledati odnose na sasvim nov način i zahvaljujući tome, unaprediti je. Merkur je retrogradan od 5. do 28. marta, od 7. do 31. jula i od 31. oktobra do 20. novembra. U terminu od 7. do 18. jula pojavljuje se u vašem partnerskom sektoru, tako da je to vreme kada ne bi trebalo da donosite ishitrene odluke i da budete tolerantniji prema partneru. U ovom periodu, ako ste strpljivi i mudri, možete dobiti sasvim novu perspektivu na problematična područja.

Mars je u prošloj godini uglavnom bio retrogradan u vašem znaku. To vas je vraćalo na problematične stvari u odnosima iz prošlosti. Taj period je prošao a dobre uticaje Marsa najviše ćete osetiti u periodu 31. mart do 15. maja. Vaš planetarni vladar, Uran, od 6. marta ulazi u znak Bika. Već ste imali prilike da vidite kako on deluje na vas. Nije strašno kako se priča, zar ne? Njegovo dejstvo će biti usmereno na porodičnu oblast i moguće su promene na koje ćete vi imati adekvatan odgovor.

Bitni periodi u 2019:

Venera plovi vašem ljubavnim poljem od 9. juna do 2. jula. Bićete prirodni, razdragani i jako privlačni suprotnom polu. Plenićete šarmom. Ovo je vreme za slobodnu ljubav, flertove, onu koja nema pisanu formu. Iz ove ljubavi samo ponekad izrodi se partnerstvo. Najbolji period u ovom ciklusu dešava se od 21. do 23. juna.

Mars je u vašem partnerskom sektoru od 2. jula do 17. avgusta 2019. Partnerski odnosi dobijaju na intenzitetu i dinamici. Imaćete utisak da ne držite stvari pod kontrolom. Ovaj period može da se manifestuje dvojako: ili da vi intenzivnije tražite partnera ili da vas neko progoni bez obzira na to što mu vi ne dajete nikakvog povoda!

Mars je u vašem intimnom sektoru od 18. avgusta do 3. oktobra. To je vreme pojačanih strasti. U ovo vreme se obično dešavaju problemi oko zajedničkog novca a takođe seks poprima neuobičajeno intenzivne tonove. Ovo je i sjajno vreme za mentalnu stabilizaciju.

Svakako pogledajte post Povoljni datumi za ljubav.

Ribe: Ovo je veoma povoljna godina za ljubav za sve pripadnike ovog znaka, osim za one koji imaju planete u Raku na stepenima od 11. do 21. koji će imati veoma izazovnu godinu. Položaj Saturna u opoziciji na vaš romantični sector, usloviće iskušenja tako što u vaš život mogu “uploviti” dosta stariji, dosta mlađi ili partneri u (pod)znaku Jarca. I, budite sigurni da je ta veza sudbinske prirode, došla iz neke prošle inkarnacije, koja će vas nagraditi ili kazniti za nešto što jeste ili niste učinili.

Za vaš ljubavni život svakako je bitan I položaj Urana u Biku od 6.3. Partner će svakako znati da ceni Uranske osobine koje će se ispoljavati kroz polje komunikacije. Morate, naravno, biti svesni da će vam biti teško, katkad, da izbegnete revolt kroz komunikaciju. Održite prisebnost I vi ste pobednik, poruka je koju morate imati stalno na umu!

Brzi Merkur upravlja vašim sektorom partnerstava I periodi njegove retrogradnosti ukazuju na usporavanje vaših odnosa, kada će partnera biti teže razumeti. Ovo je period koji morate pokriti duhom tolerancije, ukoliko vam je I malo stalo do njega. Sve izrečeno u tom periodu, kada je konflikt u pitanju, sigurno ne bi prošlo neki ozbiljniji test intiligencije. Zato, izbrojte do 10 u ovim terminima: od 5. -28.3, od 7.-31. Jula I od 31.10-20.11.

Kada je Merkur u vašem znaku, partner ili potencijalni partner vas vidi u pozitivnom svetlu I teži da vaše potrebe I interese stavi u prioritet.

Pomračenja koja su počela od jula 2018. I traju  do jula 2020. Imaće snažnog uticaja na vaš ljubavni život. Ključ za sreću u ovom periodu je pozitivna emocija ljubavi, bez kalkulacija. Naravno I da se ne odlepite od zemlje I završite u oblacima, kako to, često, znate da uradite. U ovom periodu ćete naučiti da preuzmete rizik I da razvijete hrabrost da stupite na svoj put ideala ljubavi.

Posebnu pažnju obratite na period od sredine marta do sredine oktobra, kada će Selena biti u vašem polju partnera I kada ćete imati povoljno vreme za osnaživanje postojećeg ili privlačenje novog, snažnog partnerstva. Novim I jačim prijateljstvima možete se nadati 2020 kada će vašim sektorom društvenosti tranzitirati Jupiter.

Bitni periodi u 2019.

Venera prolazi romantičnim sektorom od 3. do 27.jula. Ovo je period kada ćete, više nego uobičajeno, biti šarmantni, veseli I prirodni. Vaša moć privlačenja partnera je visoka. Ljubav dolazi po vas. Ovo je vreme za neobaveznu ljubav, flert, bez dubljih konotacija ka trajnom partnerstvu. Ovaj Venerin transit počinje u vreme novog Meseca u vašem polju ljubavi I gotovo da obećava sigurnu ljubav! Naravno, onom kome je do nje stalo.

Mars je u vašem partnerskom sektoru od 18.8.-3.10.2019. Ovo može biti vreme pravog vatrometa u partnerstvu. Sigurno je da nećete sve vreme imati utisak da držite sve pod kontrolom. Biće dosta I do partnera. Možete biti angažovaniji na traženju novog partnera a može se desiti I da vam se neko, preterano, nameće. Baš buran period.

Mars je u vašem intimnom sektoru od 4.10.-18.11. I on će pokrenuti lavinu strasti. U tom period u prvi plan mogu izaći mimoilaženja po pitanju kvaliteta seksa I po pitanju zajedničkog novca.

Svakako pregledajte I moj post Povoljni datumi za ljubav.

 

Milan Atlić

Slobodno komentarišite