Koncetracija

Koncetracija je preko potrebna u svim životnim oblastima i segmentima. Mali nedostatak koncetracije, u pogrešnom trenutku, može doneti nesagledive posledice. Ovo se posebno odnosi na profesije u kojima sposobnost držanja koncetracije je u direktnoj korelaciji sa životima većeg broja osoba. Ili, proces učenja je nezamisliv bez dobre koncetracije. Pred ispitne rokove enormno se poveća kupovina preparata za povećanje koncetracije. Za sitne novce kupuju se preparati na bazi Ginka Bilobe. Stav je stručnjaka da to ima efekat na bazi placebo efekta. Nešto više o ovoj problematici možete pročitati u Blicu: http://www.blic.rs/vesti/drustvo/studenti-pred-ispitni-rok-nagrnuli-u-apoteke-a-razlog-je-opasan-po-zdravlje/b56r6lq . Nećete verovati, ima ih dosta koji svesno žrtvuju zdravlje, uzimajući i neke od opijata koji jedno vreme stvarno pojačavaju koncetraciju ali se kasnije mora povećavati doza što dovodi do „navlačenja“. Po mojim saznanjima ima jedan, doduše, manji broj uspešnih studenata koji su svesno žrtvovali zdravlje radi bolje koncetracije i uspeha. Na Zapadu farmaceutska industrija uzima velike novce za ove preparate ali većina njih ima kontraidikacije po prestanku uzimanja. Osoba se oseća kao „izduvan balon“ a nije retko i da padaju u hroničnu depresiju. Moram vam reći da je problem koncetracije veoma kompleksan. Neophodno je, radi bolje koncetracije, postići i emotivnu i mentalnu ravnotežu. To znači, između ostalog, eliminisati, bar u vreme učenja, stres, depresiju i anksioznost. Tek odstranjivanjem ovih mentalnih problema, moguće je raditi na nadogradnji: povećanju konctracije. Idealna, ali baš idealna, metoda su Bahove cvetne kapi. Prvenstveno, jer su neškodljive, budući da su na biljnoj bazi a poznate su i po tome da ne izazivaju zavisnost i kontraidikacije. I, odmah moram razočarati one koji misle da postoji jedna kombinacija Bahovih cvetnih esencija, koju mogu da koriste svi. Pristup u rešavanju koncetracije, zavisi od psihološkog profila osobe. Kao što je poznato, ne postoje dva ista psihološka profila. Najkorišćeniji preparati iz palete Bahovih cvetnih esencija su White Chestnut(ne dozvoljava mislima da „lutaju“) i Clematis(protiv nerealnih očekivanja a za uzemljenost). Često se upotrebljava i Cherry Plum za osvedočene tremaroše.  Ne bih vam preporučio da sami, izlaskom na neki od sajtova, koji promovišu Bahove cvetne kapi, pravite dobitnu kombinaciju za koncetraciju. Na pronalasku idealnih kombinacija za učenje i povećanje koncetracije, radim više od decenije i verujem da sam dosta postigao. Nemate pojma, kako je lep osećaj, kada vas pozove neki student ili jednostavno pusti poruku: „POLOŽIO“. Nema tog novca, koji može pričiniti veće zadovoljstvo. Pogotovu kad tretiram dete iz bližeg okruženja. Osim dogovorene zahvalnosti, stižu i slatkiši, na koje sam „slab“ 🙄 . No, manimo se ove digresije. 

Ako ste došli na moj sajt a vi, ili neko vama drag, imate problem sa koncetracijom: imali ste sreće! Nalazite se na pravom mestu. Neće vas ništa koštati ako pošaljete podatke za sebe ili osobu koja ima problem sa učenjem ili koncetracijom. Besplatno ću vam reći šta je problem zbog odsustva koncetracije a na vama ostaje da li ćete kod mene ili nekog drugog naručiti kombinaciju za pojačanje koncetracije.

Milan Atlić

9 komentara

 1. Milan Atlić

  Ovo je, Snežana, godina pojačanog stresa za njega. Anksioznost plus stres daju panično poremećaj. Njegov pad posledica je odbrambenog mehanizma organizma. Moguće je staviti pod kontrolu njegovu anksioznost, takođe i depresiju, kojoj su izložene sve Vage(neka manje, neka više). Tretman traje oko 6 meseci a pozitivni rezultati se vide već posle 2 meseca. Imate mnogo moj kontakt na sajtu, ako odlučite. Bitno je da ste svesni težine problema.

 2. Postovani, sin mi je rodjen 04.10.1998. u 10:25 u Jagodini. Ima problem sa anksioznoscu, samim tim i depresivnim raspolozenjem, koncentracijom i ucenjem. Lepo je krenuo sa upisom fakulteta i prvim semestrom i odjednom dobio napad panike na ispitu i od tada je „pao“ i nikako da se pokrene. Nista ga ne zanima.

 3. Zdravo Dragane. U 2 rečenice si mnogo rekao. Pogledao sam sam njegov horoskop. Ima problem sa lošim funkcionisanjem prve 3 čakre. Da podsetim da su za bivstvovanje u našem materijalnom svetu, najbitnije prve 4 čakre. Više o tome u mom postu: http://astrologijaibahovekapi.com/balansiranje-cakri-i-bahove-cvetne-esencije/. Ja to odlično radim i za par meseci sin će biti kao zapeta struna. Spreman da odgovori na sve životne izazove. Srdačan pozdrav.

 4. Dragan Rancev

  Sin mi je rodjen 30.07.2002 u 19,15 , Zemun . Ima veliki problem sa ucenjem , koncentracija ili ? . Bio bih vam puno zahvalan na odgovoru , sta poduzeti , mlkad je da mu zivot uludo prodje

 5. Milan Atlić

  Poštovana Gordana,
  Nevena ima problem sa koncetracijom jer joj Pluton, koji pravi kvadrat sa Merkurom(razum), generiše mnoštvo misli i ona se teško snalazi s njima. No, nije to njoj glavni problem. Pod jedan, na nju se navalila depresija, koja joj otežava da pristupi rešavanju obaveza. Ima stalno utisak „da joj je teško da se upusti u rešavanje problema“, da joj se ne da, itd. Sve to je depresija. Na kraju, nema ni planete u vatrenim znacima, što joj otežava da se „naloži“ na bilo šta. Venera, koju ima u znaku Jarca, se loše oseća u tom znaku pa je njoj teško da se pokrene i na tom, veoma bitnom planu. Esencije, sa kojim radim, mogu sve to da preokrenu nabolje. Srdačan pozdrav.

 6. Gordana Djordjevic

  Postovani Milane ,molim Vas ako je moguce da mi odgovorite da li je u pitanju koncentracija ili nedostatak zelje da zavrsi svoje obrazovanje ili je nesto trece… Ne znsm da li je u redu da i dalje to pominjem mojoj cerki Neveni rodjena 24.02.1990.godine u BG u 19h20min…Cini mi se da joj u ovom trenutku nista ne ide ni posao ni ljubav ni ucenje…Kako da pomognem? Unapred zahvalna

 7. Koliko se dugo koristi prva kombinacija bahovih kapi odnosno kad da počnem uzimati univerzalnu kombinaciju ?

Slobodno komentarišite