Erotica

Više sam nego siguran da vas interesuje erotski potencijal. Kako vaš, tako i vašeg seksualnog partnera. Erotica je ta koja uravnotežuje našu psihu. Logično, budući da, astrološki, i erotica(sex i sexualne fantazije) i psiha su pod vladarstvom 8. e kuće u Natalnoj karti. Da bi došli do tačne slike naše erotičnosti, neophodno je posmatrati položaj Venere(planeta ljubavi), Marsa(planeta seksualnog nagona) i asteroida Erosa u Natalnoj karti. Takođe, neophodno je posmatrati vrh 8.e kuće, položaj vladara 8. e kuće i njegove aspekte. Zanimljivo je reći da se, od davnina, Eros slikao(i vajao) sa zatvorenim očima! To je bila direktna aluzija na slepilo, koje nas hvata kada smo u ljubavi i strasti. U ovom postu ću se ograničiti na položaj Erosa u horoskopu, konkretno znaku u kome se nalazi. Kako većina nema astrološke programe uputiću vas na link sa koga možete dobiti položaj asteroida Eros u vašoj Natalnoj karti. Sve prema vašem datumu rođenja. Link je http://www.astro.com/swisseph/eros.htm

Eros u Ovnu(): Erotica(seksualna strast) kod ovih osoba ima brze padove i uspone. Ovo zna često da zbuni partnera i on često pomisli: „gde sam pogrešio?“. Ovo je osoba koja je sujetna i koju uvek morate pohvaliti, želite li da iz sebe izvuče maksimum i da vam priredi nezaboravne trenutke. Sexualni odnos bez emocija. Želja za nadmetanjem u osvajanju novih i novih partnera. Postojanje konkurencije ih pali. Veoma brzo se „nalože“ na atraktivnog partnera. Erotica kao oslobađanje psihe. Partner se često posmatra kao objekat.

Eros u Biku(): Za razliku od Erosa u Ovnu, osobe ovog tipa ne „pali“ postojanje konkurencije. Čak ih i inhibira. Želja za posedovanjem partnera. Visok stepen posesivnosti. Erotica potiče iz čulnosti. Veoma su nesrećni bez stalnog partnera. Oslobađanje frustracija kroz masturbaciju. Emocija je u osnovi erotice. Sex radi sexa, ništa im ne znači.

Eros u Blizancima(): Radoznalost u erotici. Paljenje na reči. Priča tokom erotskog odnosa, zna u njima da raspali jake strasti. Od toga u kom polju i znaku se nalazi Merkur, zavisi „scenario“ priče na koju se pale. Erotska literatura(časopis) može da bude inicijator erotskog odnosa. Uživanje u erotskim pismima ili porukama partneru. Želja za posmatranjem partnera, što, na ovog, može delovati sputavajuće.

Eros u Raku(): Osobe sa ovim erosom, žele da postignu psihološku i emotivnu stabilnost kroz seks. Česta zaljubljenost u partnera. Imaju potrebu da emocije umetnu u sam sexualni čin. Osobe koje imaju slabu ličnost, teže da eroticu iskoriste kao sredstvo za kontrolu partnera. Oni koji su jača ličnost, eroticu koriste kao moćni pokretač i stimulans. Gotovo uvek su sexualno posesivni. Imaju dvostruke standarde: žele potpunu odanost od partnera ali oni u tome nisu dosledni.

Eros u Lavu(): Ove osobe ne mogu da funkcionišu na erotskom planu ukoliko nestane strasti. Kao niko drugi. Jako im odgovara atraktivan partner, koji je u žiži interesovanja i drugih. Verniji su od većine drugih. Ljubav im je pogonsko gorivo. Ukoliko nestane strasti u odnosu, često znaju da je probude kroz odnos sa drugim partnerom te da se vrate ovom prvom. Osobe sa ovim položajem imaju veoma jak ego. Često imaju fantaziju da su u centru partnerovih želja, kao i da on ne može bez njih.

Eros u Devici(): Ovde erotica podrazumeva osećaj čistote i potpune nezavisnosti. Ovaj položaj erosa često zna da dovede do promiskuiteta. Iako upadnu u periode promiskuitetnosti, iz njih izlaze bez griže savesti i sa osećajem čistoće. Mogu biti jako senzualni, uspeju li da kontrolišu razum pri odnosu, odnosno sklonost da im misli, besciljno, lutaju. U erotske odnose ulaze s mišlju da je sexualni odnos jako zdrav po fizičko i psihičko stanje osobe. Radi se o uglavnom o nežnim i osetljivim ljubavnicima koji imaju nameru da prvo zadovolje svoje ljubavnike. Ne podnose ljubavnika koji im nije razumski ravnopravan. Komunikacija u odnosu je gotovo uvek podsticajna.

Eros u Vagi(): Ovo su ljubavnici koji se često, nesvesno, prepuste želji za zadovoljenjem strasti partnera. Propovedaju ravnopravnost u erotskom odnosu. Šarmiranje i flertovanje ih jako pali. Jako im prija i komunikacija sa partnerom. Ove osobe mogu biti jako zavisne od „igrica“ u zaljubljivanju, tako da kad toga nestane, dolazi do velikog pada u količini strasti u opticaju. Neizvesnost ih pali, određenost baca u letargiju.

Eros u Škorpiji(): Ovo je veoma erotican položaj. Ovi ljubavnici nisu zadovoljni samo telom partnera, već, zbog poznatog vladarstva Škorpiona Psihom, žele i njegovu dušu. Ako mu ne date i jedno i drugo, neće biti zadovoljan. Zapravo, njega je teško zadovoljiti: da dobije oboje „na tacni“, prilično je neizvesno, koliko bi ga dugo to činilo srećnim i ispunjenim. Kod njih nema straha od sexualne intimnosti. Veoma su strastveni i insistiraju na što intenzivnijem odnosu. Ove osobe mnogo razmišljaju o sexu i intimnosti uopšte, pa je kod njih veoma lako prepoznati animalni(životinjski) magnetizam(privlačnost). Lako vam se mogu „podvući“ pod kožu ispunjavanjem vaših erotskih fantazija.

Eros u Strelcu(): Ovo su ljubavnici kojima entuzijazam ni malo ne manjka. Ovaj Eros traži u sexu dosta zabave i ne trpi jednoličnost. Poneka grubost ali i dobro raspoloženje ih pali ali nisu za „sado-mazo“ akcije. Ne retko, sexualnost smatraju kao neku vrstu sporta. Romantika i nežnost nisu elementi od kojih su zavisni, naprotiv: bolje im je bez njih. Skoni su istraživanjima a potpuna otvorenost partnera na intimnom planu, za njih nije poželjna. Eros u Strelcu ima veliku želju i glad za znanjima i iskustvima na erotskom planu. Imaju veoma otvoren i skoro nevin stav prema sexu i intimnosti.

Eros u Jarcu(): Eros u Jarcu gotovo uvek ima snažan libido. Oni su prilično senzualni i prizemni u svojim željama i očekivanjima. Jako im je bitno da seksualne okolnosti drže pod kontrolom. Ne trpe iznenađenja ali ni konkurenciju. Izdržljivost i usmerenost na cilj, svojstvena Jarcu, čini da se retko kada možete razočarati u partnera sa ovim položajem Erosa. Ne voli lako osvojive tvrđave. Mislite o tome.

Eros u Vodoliji(): Ovaj Eros traži neobičnosti i uzbudjenje u erotici. Ne pristaje na određenost i predvidivost. To mu ubija libido i zainteresovanost za partnera. Senzualnost partnera ga veoma pali. Ove osobe imaju otvorene umove za eksperimente u sexu a to, po pravilu, budi visoku kreativnost kod partnera. Uglavnom nisu posesivni a postojanje potencijalnog partnera budi u njima takmičarski duh.

Eros u Ribama(): Ovo je jedan od najpoželjnijih položaja Erosa, budući da su ovi ljubavnici poznati po izuzetnoj prilagodljivosti potrebama i fantazijama njihovih partnera. To ne znači da ove osobe nemaju svoj seksualni identitet, naprotiv. Budući da im je ljubav i emocija, pokretač, iz tog razloga žele da uvaže i udovolje ljubavniku. Kada imaju emotivno slaganje s ljubavnikom, veoma su opušteni i spremni na eksperimente koji će doneti eksploziju strasti oboma. Ne podnose potencijalnog konkurenta i, u tom slučaju, padaju u očaj a erotski odnos im je skoro nezamisliv.

 

Milan Atlić

3 komentara

  1. Milan Atlić

    😎, drago mi je, malo truda a malo više zadovoljstva.

  2. Hvala, Milane, ali mislim da samo neko ko se bavi astrologijom moze da protumaci gde mu se nalazi Eros :), gledajuci ovaj link. Nama laicima ipak treba mala pomoc :).
    Pozdrav,
    Mima

Slobodno komentarišite