Eklipse u 2019

U Srbiji se prva Solarna Eklipsa dešava 6.1.2019. u 2h i 28  min. Uticaj Eklipsi može da bude jači od najjačih tranzita. Sunce se pomračuje na 15 stepeni i 25 minuta Jarca. Tada, je naravno i Mesec u Jarcu. Ova se eklipsa ne vidi iz Srbije. Nju će najjače osetiti svi kardinalni znaci i Lav a efekat eklipse će trajati nešto duže od 6 meseci budući da se osa Čvorova pomera na pravcu Rak-Jarac. Budući da se dešava u Jarcu, u prvi plan će izaći javni život, reputacija, karijera i odgovornost. Eklipsa će doneti nove početke. Od toga kakve uglove gradi sa ličnim planetama u vašem Natalu, zavisi i to kakav će efekat proizvesti na svakog od nas. Ne bih da vas plašim ali činjenica da kroz znak Jarca prolazi Južni Mesečev Čvor(gubici), ukazuje na to da morate biti oprezni u šta novo ulećete iz nabrojanih kategorija.

Ovo je vreme za postavljanje novih, praktičnih i ostvarivih ciljeva. Treba raditi na razvijanju zdravog razuma i usredsrediti se na na razvoj samodiscipline i samopoštovanja. Moramo prihvatiti prisustvo ograničenja jer će nam to pomoći da snove smestimo u realne okvire. Vreme je da se fokusiramo samo na bitne stvari, da shvatimo ko smo, gde se nalazimo i gde idemo. Verovatno je da ćemo biti pozvani da od nečega odustanemo, kako bi otvorili nova poglavlja u našem životu. Ovo stoga što Saturn vlada Južnim Čvorom, odnosno gubicima.

Budući da se eklipsa dešava između Saturna i Plutona, izvesno je da ćemo imati uticaj zaglavljenosti koji će aktivirati potrebu za novim početkom. Saturn, s jedne strane, jača ambiciju a Pluton, s druge strane, rađa paranoju. Sekstil prema Neptunu upućuje nas da spas od negativne strane eklipse potražimo kroz saosećanje i intuiciju.

Eklipsa se dešava na fiksnoj zvezdi Vegi. Ime potiče od arapske reči koja u prevodu znači: padajući orao. Zvezda ima prvenstveno prirodu Venere a delimično Merkura i Neptuna, što eklipsi daje notu optimizma.

Na mentalnom planu ova Solarna Eklipsa će proizvesti pad samopouzdanja kod svih kardinalnih (pod)znakova kao I kod Lava.

Podsećam vas da negativne uticaje Solarne eklipse možete preduprediti kroz adekvatnu kombinaciju esencija koju sastavljam u skladu sa vašom Natalnom kartom.

Totalno pomračenje Meseca, tzv. „krvavi Mesec“ i Super Mesec se odigrava 15 ak dana kasnije  21. Januara 2019 na 00°51 Lava.

Uran, vladar stresa čini T-kvadrat prema Mesecu i Merkuru. Uran dolazi iz kardinalnog a Mesec se nalazi u fiksnom znaku. Na udaru će biti osobe sa kardinalnim i fiksnim (pod)znakom. Kako? Stres će, mesec dana po pomračenju, biti veoma jak. Takođe i anksioznost. Jedva ćete čekati da prođe tih mesec dana. Osobe tanjih živaca će često biti histerične. S obzirom na to da je ugrožen Merkur, čuvajte se u saobraćaju a takođe izbegavajte i ulaske u raspravu sa okruženjem. 

Odabrane esencije za ovo pomračenje, koje će vam pomoći da sačuvate mir i prisebnost, da eliminešete stres i anksioznost, možete naručiti preko kontakta na sajtu. Takođe i tumačenje na kom planu ćete biti pogođeni ovom eklipsom. 

 

 

 

Nastaviće se…

Milan Atlić

Slobodno komentarišite