Donald Tramp: psihološki profil

Ovih dana je 100 dana vladavine Donalda Trampa. Verujem da će mnogima biti interesantan psihološki profil ovog, do sada, najkontroverznijeg američkog predsednika. Odličan biznismen, očajan političar, kaže njegova Natalna karta! Psihološki profil ću iskazati kroz prizmu Natalne karte(podaci su od Astrodiensta: 14.06.1946, 10h 54, New York), budući da se astrologijom bavim duže nego psihologijom. Psihološki profil ću posmatrati kroz Ascendent, vladare 8. e, 12.e kuće, prirodnog vladara horoskopskog znaka(Blizanaca), kao i kroz položaj Meseca, koji je prirodni vladar psihe. Natalna karta Donalda Trampa:

Donald Tramp je Blizanac, podznak Devica. Vladar podznaka, Merkur, odlazi u znak Raka u 11 u kuću, što znači da je Donald Tramp emotivne ali i nervozne prirode, budući da 11 a kuća ima analogiju Vodolije i Urana(eksplozivnost, buntovništvo). Ovome u prilog ide i aspekt Uran konjukcija Sunce, što samo pojačava nivo nervoze i stresa kod Donalda Trampa. Da situacija ne ide u smislu uravnoteženog pristupa u nastupu, pobrinuo se položaj Marsa u konjukciji sa Ascendentom koji dodaje silovitost, naglost i nestrpljenje. Ovaj položaj Marsa dodaje Donaldu Trampu hrabrost ali i okrutnost, budući da se dejstvo Marsa ispoljava na nesvesnom nivou. Mars podstiče delovanje a ne priču, takmičarski duh i sve ono što je u afirmaciji libida. Osobe tipa Marsa teže razrešenju problema putem sile i zato ne bi trebalo da nas čude „tomahavci“ u Siriji, „majka svih bombi“ u Avganistanu, zaoštravanje odnosa u korejskom poluostrvu. Da Donald Tramp NEĆE rešavati probleme političkim putem, više je nego izvesno. Pogotovu što mu je polje politike apsolutno slabo: kroz znak Strelca(koji je prirodno polje politike Blizanaca) prolazi Južni Čvor(gubici). Čak i u Natalnoj karti, sedmim poljem vlada Jupiter(suvladar Riba) koji je vladar Južnog Čvora!

Ivana Tramp

Aspekt Merkur kvadrat Neptun u zvaničnoj astrologiji ima dosta negativnih opisa ali ću izdvojiti jedan(koji je najmanje negativan): „aspekt ove dve planete ukazuje na izuzetno osetljiv um, koji pretežno boravi između sna i jave, realnog i irealnog sveta, hodajući tankom linijom između njih. Iz tog razloga on često nije sposoban da razluči laž od istine, pa će neretko obmanjivati kako sebe, tako i druge“(citat: KAPA). Sliku ovog aspekta dopunjuje kvadrat Lilita i Ascendenta, koji samo uvećavaju ovo što je rečeno za aspekt Merkura. Interesantno je da oba aspekta generišu anksioznost! Na vrhu 12 e kuće je Lav a Sunce pravi konjukciju sa Uranom. Ovaj aspekt generiše stres i čini osobu naglom, nestrpljivom, nepredvidivom i nervoznom(na sve frustracije). Neptun je vladar 8 e kuće, kuće psihe. Aspekt Neptuna sa Merkurom sam opisao ali ću dodati jednu bitnu opasku: nije dobro kada su u vezi vladari 8 e i 1. e kuće, jer to ukazuje na slabiju psihu. Vladar prirodnog polja psihe, Blizanaca, je Saturn. Saturn, gle čuda, nalazi se na 23. em stepenu koji je analogan Uranu i Vodoliji, što ukazuje na želju za slobodnim ispoljavanjem volje ali i na stres, nervozu i na neuklapanje u opšte šablone. Budući da se Saturn nalazi u znaku Raka, Donald Tramp mir nalazi u porodičnom okruženju. Budući da je Saturn u Raku u izgonu, a uz to dispozitor Raka(Mesec) odlazi u konjukciju sa Južnim Čvorom, Donald Tramp ne uspeva da nađe mir i spokojstvo u porodici već ga traži na drugom mestu: profesionalnom ostvarenju, koje je na suprotnoj strani horoskopa. Ovom prilikom ću i da objasnim Trampovu veliku privrženost svojoj ćerki Ivani. Ivana vlada 5 om kućom a to je u isto vreme znak Jarca i znak njegovog polja psihe. Saturn, koji vlada poljem psihe i označava Ivanu, u konjukciji je sa Venerom(pa on često kaže da je ona „njegova ljubav“) koja je podržana znakom Raka. Ova konjukcija umnogome olakšava težinu Saturna i Trampovu sklonost depresiji. Da, Donald Tramp je prilično depresivan. Njegova, za sve veoma nezgodna priroda, posledica je i uticaja depresije! Kao što je poznato, produžena ruka depresije je demencija i nju Donald Tramp ispoljava naočigled javnosti, mada je, pogrešno, tumače bahatošću. Bili smo svedoci intoniranja himne, kada je Tramp zaboravio da stavi ruku na grudi. I, tzv „nekorektni“ potezi prema supruzi Melaniji, na koje ukazuju feministkinje, ustvari su posledica demencije. Videćete da će u budućnosti biti dosta takvih gafova. Neurolozi će imati pune ruke posla.

Iako je Donald Tramp Blizanac, on je ustvari tip Raka jer Mesec ima specifičan položaj: nalazi se u sedištu(u 4. toj  kući) i u konjukciji je sa Južnim Čvorom. Jedan dobar citat za ovaj položaj:

Mesec konjunkcija Južni čvor je težak aspekt. Životne okolnosti su loše i teške i ove osobe imaju veliki problem da se uklope u postojeće sisteme vrednosti. Vreme loše usklađuju sa okolnostima i za njih važi ona izreka da su uvek u pogrešno vreme na pogrešnom mestu i da nikada ne urade pravu stvar na pravi način. Uvek moraju da nose više nego što mogu da ponesu, i na njih se jako teško može računati, jer su uvek u stilu – sam protiv svih.
Ipak, mogu biti disciplinovani i imaju dar za planiranje, što im olakšava teškoće. Kroz život nauče da se koriste minimumom sredstava, što može da im donese uspeh. Kada su u opasnosti pokazuju dosta čvrst karakter, odlučnost i hrabrost. Karmički su ovo zaslužili zloupotrebom bogatstva, položaja, populanosti…/kraj citata/

Kako Mesec u horoskopu vladara zemlje predstavlja narod, usuđujem se reći da američkom običnom čoveku, pod vladavinom Donalda Trampa, neće cvetati ruže. Još i dodatno: pošto utiče i na ostale zemlje na svetu, ni njima! Najebaćemo, mnogi će zaključiti. Verovatno, ali ne zaslugom Donalda Trampa koji je veoma prilagodljive prirode(i znak i podznak su promenljivi znaci a samim tim i prilagodljivi). O čemu pričam? Neka 3 sata posle njegovog rođenja, desila se potpuna lunarna eklipsa. To znači da je on osoba koja ne izaziva dešavanja već da je samo onaj koji sprovodi ono što je nametnuto. Od koga? O tome neki drugi put.

Interesantan je i veoma prilagodljiv aspekt njegove ličnosti. On potiče od znaka i podznaka(promenljivi su) ali i iz JAKE anksioznosti, koje mu nameću aspekti Lilita i Neptuna. Donald tramp ima stvarno jake tajne neprijatelje: u 12 oj kući su Mars i Pluton. Nije se šaliti sa njima, budući da ni do danas nije utvrđena pozadina ubistva Džona Kenedija.

Da razjasnim još jedan interesantan psihološki aspekt njegove ličnosti. Velik ego i hvalisavost koja podseća na poznatog boksera Mohameda Alija. Naime, Donald Tramp ima veoma jaku solarnu čakru što se vidi iz konjukcije Sunca(ono vlada solarnom čakrom!) sa Severnim Čvorom i Uranom.

 

Milan Atlić

3 komentara

  1. Napad na Siriju je vrlo verovatan.Tramp bi mogao da izazove masovno stradanje.Nadamo se da ipak u zadnjem momentu prevlada zdrav razum

  2. Milan Atlić

    Mi smo Mesec a u njegovom Horoskopu on mnogo loše stoji!

  3. Da nam je posvađati Trampa sa našim neprijateljima pa da i na njih baci koju majku svih bombi.

Slobodno komentarišite