Zašto je Novak Djokovic u krizi?

Ovim postom želim da vam otkrijem zašto se  Novak Djokovic nalazi u krizi. Ovo i zbog toga što me nerviraju primedbe „dušebrižnika“ da je to sve zbog: „veganske ishrane“, meditacije i sl. stvari. To su žešće proizvoljnosti. Na veoma posećenom Sportskom forumu, na ovom sajtu, još jesenas sam nagovestio  rezultatsku krizu Novaka Djokovica. I, nažalost, to se obistinjuje. Još jedna potvrda čuvene misli: „kako na nebu, tako na zemlji“. Koju ni Novak Djokovic ne može da opovrgne. Iako Novak Djokovic ima skoro idealnu sportsku Natalnu kartu, i ona ima svoje „rupe“ u vremenu. Ili, u tranzitima. U čemu je, onda, problem? Na nebu je trenutno Jupiter u Vagi. U Natalu je Jupiter vladar Djokoviceve 12. kuće(kuća psihe, pehova i okolnosti na koje nemamo uticaja).  On je u 9. oj kući( u 12 oj kući od kuće karijere!) kroz koju prolazi Južni mesečev čvor. On ima funkciju gubitaka.

Time je sve rečeno. Novaka Djokovica muči ovaj nezgodan tranzitPretvoriti ovaj tranzit u dobitni je nemoguće. Ipak, dobro je znati uzrok posrtanja i ne izgubiti veru u sebe. To je sigurno za Novaka Djokovica, u ovom trenutku, najbitnije. Verovatno se pitate: dokle će to da traje? Jupiter izlazi iz Vage sredinom oktobra. Do tada će Djokovic biti u rezultaskoj a bogami i u psihološkoj krizi, budući da je psiha uzročnik svih naših životnih (ne)uspeha. Šta ovaj nepovoljan tranzit donosi Novaku Djokovicu u smislu rezultata u ovoj godini? Ništa dobro. Po meni, može da zaboravi na osvajanje GS. Možda neće dosegnuti ni ulazak u finale. Moraće, jer će mu faliti bodovi, da učestvuje na više turnira. Pored svega toga, Novak Djokovic će biti skloniji povredama. To je detalj na koji mora, najviše, obratiti pažnju. Pa dobro, reći ćete vi, šta se Novaku Djokovicu može savetovati?

Kao dugogodišnji praktičar Bahovih cvetnih kapi, odgovorno tvrdim da  one mogu Novaku Djokovicu MNOGO da pomognu. Naravno, ako nađe pravog Bahovog praktičara, budući da je za to potreban vrstan stručnjak. Isti mora da poradi na Djokovicevom povećanju samopouzdanja. Nije isto biti između 5 og i 10 og mesta ili biti ispod 15 og mesta na ATP listi. Samopouzdanje mu je, trenutno, na veoma niskom nivou. Budući da sam Bahov praktičar i da kombinacije esencija sačinjavam iz procene jačina čakri, mogu da mu poručim da su mu 1. i 2. čakra u jako lošem stanju. Na njima se gradi samopouzdanje. Iz samopouzdanja se sve crpi. Dalje, Novak Djoković mora da prihvati i činjenicu da se ne može ceo život biti na vrhu. Svi imaju uspone i padove. Ovo je idealna prilika da Novak Djokovic pokaže pobednički karakter. Jer, nečija se snaga vidi u tome koliko je kadar brzo da ustane posle primljenog udarca. Mislim da će mu u svemu tome pomoći i svest da je zaista mnogo postigao u tenisu.Toliko, da ako sad ostavi reket, njegov uspeh malo ko može ponoviti u budućnosti. Možda niko. Jedan je Novak Djokovic. Naš Nole. Dakle, Novače Djokovicu, saberi se, otprilike za pola godine ćeš se vratiti na stazu uspeha. I, pokazaćeš da nisi sve rekao, kad je tenis u pitanju.

Milan Atlić

6 komentara

 1. Milan Atlić

  Slažem se sa njegovim načinom razmišljanja. Nestalo je iskre u njihovom odnosu. Još samo da nađe bolju ekipu. Nadam se da neće pogrešiti kao kad je birao Bekera koji ga je UNAZADIO, bez obzira na to šta je osvojio. U fudbalu promene trenera i bude sasvim druga priča. Neophodno je da Novak nađe autoritet od trenera u koga će da veruje! U svakom slučaju: srećno Novače!

 2. Da li imate nekog trenera na umu koji bi se dobro uklopio s Novakom? Sta mislite za da li bio John McEnroe bio dobar izbor?

 3. Milan Atlić

  Novaku će, po meni, biti teško da nađe pravog trenera jer trener mora da bude autoritet odnosno da je više postigao od Novaka. Mekinro bi mogao, što se tiče autoriteta da bude taj. Što se tiče astrološkim aspekata, to je malo duža priča i treba prilično truda. Kada Novak odabere trenera, reći ću svoj stav. Pozdrav za tebe Likice.

 4. Milane,za par dana mesečevi čvorovi menjaju znake i ulaze u znak Lava i Vodolije.Juzni mesečev čvor koji označava gubitke biće u Vodoliji,a novakovo prvo polje počinje u Jarcu a nastavlja se u Vodolijio.Koliko će ovaj tranzit biti neprijatan po njega,nezavisno od ostalih aspekata,pošto će ovaj tranzit trajati i 2018.godine,kada Saturn i Jupiter promene znake i budu povoljniji za Novaka?

 5. Milan Atlić

  Pitanje je na mestu Savo. Ipak, muka koju ima sa Jupiterom u Južnom Čvoru, daleko prevazilazi taj tranzit.

Slobodno komentarišite