Socijalna fobija

23.3.15. - 1www.astrologijaibahovekapi.com vam predstavljaju post o socijalnoj fobiji. Socijalna fobija je jedna od vrsta anksioznosti(socijalnog anksioznog poremećaja), vezana za proživljavanje jakog straha od društvenih(socijalnih) situacija koje nisu svakodnevne i u kojima osoba biva predmet pažnje okruženja(šireg). Osoba sve čini kako bi izbegla učešće u njima i uvek je i sama pomisao da će do te situacije doći, dovoljna za doživljaj anksioznosti(strepnje). U redu je, donekle, biti stidljiv(po najnovijim američkim klasifikacijama, stidljivost je čak svrstana u mentalni poremećaj!) ali ako nas to parališe i čini nesrećnim, onda je to nešto sa čime bi trebalo, što pre da se izborimo. Začetak socijalne fobije, uvek je u mladosti, gde je osoba bila predmet podsmeha užeg ili šireg okruženja, uglavnom vršnjaka ili osoba od autoriteta(nastavnik, strogi roditelj i sl). Najtipičniji vid socijalne fobije je strah od javnog govora, odnosno nastup pred publikom.

Pokretači(okidači) socijalne fobije

  • Komunikacija sa osobom od autoriteta(profesor, npr)
  • Ulazak u centar pažnje
  • Kritika od strane osobe iz javnosti
  • Biti prozvan od profesora a biti nespreman za odgovaranje
  • Korišćenje javnog toaleta
  • Kontakt sa nepoznatim osobama
  • Izlazak na ispit
  • Odlazak na razna javna okupljanja(rođendani žurke, itd)

Nerešavanje socijalne fobije(socijalnog anksioznog poremećaja), može da bude uzrok neadekvatne socijalizacije jedinke, što za krajnji rezultat može imati negativne konsekvence po opšti profesionalni i lični životni napredak osobe! Ako ste, zato, primetili neke od simptoma socijalne fobije kod vašeg deteta, neka vam to bude signal za paljenje crvene signalne lampice, da je vreme da mu pomognete jer ono, često, nije samo u stanju da izađe na kraj sa tim problemom.

Gore napisano, opšti je, stručni opis socijalne fobije. Baciću svetlo na ovu problematiku putem astrologije i Bahovih cvetnih kapi.

Astrološki, osoba ima izazovne aspekte Plutona ili Marsa sa ličnim planetama ili su znak/podznak Škorpija i/ili Rak. Često je i 12 a kuća puna planeta ili je Mesec u prvoj kući. Jedan od tipičnih je i izazovni aspekt Merkura(reči, komunikacija) i Meseca(duša) sa Kironom(trauma).

Koje Bahove cvetne esencije su dobre za prevazilaženje socijalne fobije? Može se reći da se radi o širokoj paleti esencija i da sužavanje izbora zavisi od psihološkog profila konkretne osobe. Šira paleta Bahovih cvetnih esencija, protiv socijalne fobije je: Crab Apple, Holly, Mimulus, Aspen, Rock Rose, Pine, Larch, Walnut, Centaury, Water Violet. Ako vi, ili vaše dete imate problem sa socijalnom fobijom, za besplatan savet mi se možete javiti na e-mail: atlicmln@gmail.com ili na telefon 060 32 35 625.

Bio bih vam zahvalan ako biste dali neki komentar na post o socijalnoj fobiji. Hvala vam što pratite www.astrologijaibahovekapi.com.natural-remedies-closeup-dropper-bottle-pile-purple-flowers-purple-background-31857192

Milan Atlić

Slobodno komentarišite