Skriveni broj u numerologiji

08

Iako se većina stvari u numerologiji može tumačiti kroz osnovni kod 3 broja: bioritamski, generacijski i lični, postoje i brojevi koji se ređe koriste, a opet, govore puno o nama samima.

Jedan od njih je i tako zvani skriveni broj koji govori o energijama i potencijalima zatvorenim u dubinama naše ličnosti. Aktiviranje tih potencijala u najvećoj meri zavisi da li se taj broj ponavlja još negde u numeroskopu. Ali, ukoliko znamo naš skriveni broj, uz par saveta možemo usmeriti taj potencijal energije u najboljem pravcu.

HOROSKOPSKI ZNAK VLADAJUĆA PLANETA SOLARNI BROJ
OVAN MARS 8
BIK VENERA 6
BLIZANCI MERKUR 5
RAK MESEC 2
LAV SUNCE 1
DEVICA MERKUR 5
VAGA VENERA 6
ŠKORPIJA MARS 8
STRELAC JUPITER 3
JARAC SATURN 4
VODOLIJA URAN 7
RIBE NEPTUN 9

 

Izračunavanje skrivenog broja

Pre nego što počnemo sa računanjem skrivenog broja uvešćemo pojam tajnog ili solarnog broja. Svi znamo da numerologija korespondira sa astrologijom na način da svakom od devet arhetipskih brojeva (cifri) koji se koriste u numerologiji odgovara određena planeta.

Tako broju 1 odgovara – Sunce, broju 2 – Mesec, broju 3 – Jupiter, broju 4 – Saturn, broju 5 – Merkur, broju 6 – Venera, broju 7 – Uran, broju 8 – Mars, broju 9 – Neptun.

Solarni broj je broj planete koja vlada znakom u kome ste rođeni.

Ukoliko ste Ovan, vama vlada Mars, solarni vam je broj 8, a ako ste Bik, vaš vladar je Venera, solarni broj vam je 6, i tako dalje.  

Svoj znak i broj pronađite u tabeli:

 

Kada znamo solarni broj, možemo izračunati i skriveni.

 

Saberite solarni broj sa danom vašeg rođenja, i zatim sabirate cifre dobijenog broja dok ne dobijete jednocifreni broj.

 

Primer: Ako ste rođeni 17 marta, Riba ste u horoskopu, a vaš solarni broj je 9.

 

Sabirate: 17+9=26   2+6=8

 

Vaš skriveni broj je 8.

Tumačenje skrivenog broja

1. Ukoliko je vaš skriveni broj 1, osoba ste koja krije osobine pravog lidera. Puni ste entuzijazma i kreativne energije koju često potiskujete. Na fizičkom planu to se manifestuje kao bol u predelu pleksusa, probavni problemi, i blage vrtoglavice i aritmije. Imate problema sa stresom!

Preuzmite kontrolu nad vašim životom i stavite sebe na prvo mesto.

SAVET: Nosite nešto zlata da pokrenete isceljujuće solarne energije.

2. Ako ste osoba sa skrivenim brojem 2, krajnje je vreme da počnete slušati svoj unutrašnji glas. Neće vas prevariti. Vaša skrivena osobina je empatija i često se baš vama većina ljudi poverava. Imate i otvorene kanale za prijem negativne energije pa čim ste u društvu negativne osobe osećate tupi bol u predelu vrata ili blago gušenje.

Takođe, osobe sa ovim brojem doživljavaju ljubavne brodolome i ne uspevaju osnovati porodicu, iako im je to najveća želja.

SAVET: Pošto ste pod uticajem Meseca, predlažem da nosite srebro i što više boravite pored vode.

3. Oni koji imaju skriveni broj 3, u sebi imaju ogromnu količinu pozitivne energije koju jednostavno moraju početi širiti oko sebe, inače će postati mrzovoljni i frustrirani ili se odati nekom poroku, najčešće piću.

Važan dio njihovog života je i vera, ne samo u smislu religije već i vera u sebe.

SAVET: Slobodno pokažite emocije i živite život punim plućima. Nosite više plave boje.

4. Osobe sa ovim skrivenim brojem se ponekad čine neodgovorne i bez životnog cilja, ali duboko u njima krije se ozbiljna, odgovorna osoba koja je mentalno starija od svojih stvarnih godina. Ako ste vi jedna od njih, ne trebate potiskivati svoju znatiželju, jer uz pomoć nje uvek ste korak ispred drugih.

Saturn, vladar ovog broja, kao strogi učitelj traži red, rad i disciplinu, ali ako se potrudite i spoznate svoju suštinu, on vas nagrađuje, jer je ipak kod starih Rimljana bio bog žetve.

SAVET: Pošto morate poboljšati koncentraciju, a 4 je simbol gradnje i materijalizacije, najbolje za vas je da bar kroz hobi izrađujete razne predmete, figurice i slično. Od boja nosite sivu i belu, a radni prostor neka vam bude u zemljanim tonovima.

5. Petica predstavlja razigranog Merkura. Ovaj skriveni broj govori da njegovi vlasnici, ukoliko to stvarno žele i aktiviraju ga, mogu postati govornici, pisci, novinari ili odlični trgovci i trgovački putnici.

Iako ste dosta puta statični i preozbiljni, u vama čuči radoznalo dete koje želi sve da proba i upozna svet. Slobodno ga pustite da se igra i uživajte.

SAVET: Narandžaste i žute nijanse će vas pokrenuti i pomoći vam da shvatite svet oko sebe. Takođe će smanjiti vašu nervozu.

6. Ako je 6 vaš skriveni broj, vi ste hodajući šarm, samo toga niste svesni. Budite otvoreniji po pitanju emocija, jer vi najviše želite da nekog volite i budete voljeni. Morate bez straha pokušati ostvariti taj ideal kućice sa cvećem, psom i mnogo dece.

Dosta ste i umetnički nastrojeni, pa možete kanalisati energiju u tom pravcu, a ne gušiti emocije i praznine nadoknađivati slatkišima.

SAVET: Nosite više zelene boje. To je boja Venere, pomaže pri oslobađanju emocija i generalno pozitivno utiče na zdravlje, posebno na štitnu žlezdu koja vam je ugrožena.

7. U vama se nalazi velika količina nervoze. Vaš buntovni, avanturistički duh prosto želi napolje da krene u istraživanje sveta. Pustite ga. Nemojte da vas sputavaju društvene norme, usudite se biti drugačiji, ili će loš uticaj ovog skrivenog broja potpuno narušiti vaše psihofizičko zdravlje.

Vi ste intelektualna osoba i trebate čitav život upijati znanje, a najviše ono duhovno.

SAVET: Pronađite neku tehniku opuštanja, kako biste suzbili tu nervozu. Pomoćiće i ako u okruženju imate što više nebesko plave boje.

8. Skriveni broj 8 u vašem životu ustvari predstavlja skrivenog anđela čuvara. Dok sve u životu radite pošteno, po redu i zakonu, on će biti uz vas. Osmica nosi puno energije, uspostavlja ravnotežu između materijalnog i duhovnog, ali ako je ne podržite, postajete izuzetno osetljivi, svadljivi i impulsivni.

Ukoliko budete živeli u skladu sa svojim mogućnostima i postepeno redukujete određene karakterne crte, možete puno steći i na materijalnom i na duhovnom planu.

SAVET: Potrebna vam je određena aktivnost koja će vas okupirati kada imate višak energije. Ako vam je energija u padu, nosite crvenu boju.

9. Broj 9 je sam po sebi mističan. U numerologiji predstavlja najdublje delove naše ličnosti, nesvesno, snovi, tajne… Kao skriveni broj daje veoma izoštrenu intuiciju i vrlo je čest kod vidovitih osoba. Vi možda niste vidoviti, ali ste veoma senzitivni i trebate osluškivati šta vam vaša podsvest poručuje. Devetka se naziva i “broj sveštenika”‘, pa da bi aktivirali pozitivne uticaje ovog skrivenog broja morate biti posvećeni veri.

Često srljate kroz život, nemate ni vremena biti bolesni, a baš vama prete skrivene bolesti, posebno one naslednog karaktera. “Stanite na loptu”, odredite prave ciljeve, i nećete požaliti.

SAVET: Pošto brojem 9 upravlja Neptun, bog mora starih Rimljana, a ako vi ne živite u blizini mora, priuštite sebi opuštajuću kupku obogaćenu morskom solju. Jedite i više morskih plodova, i nosite tamnije nijanse plave.

 

 

 

Milan Atlić

2 komentara

  1. Milane,koju recipročnu planetu gledamo za ribe,jupiter ili neptun?

Slobodno komentarišite