Sarkoidoza i Bahove cvetne kapi

output_45IgPCPo sistematizaciji bolesti koju su napravili američki zdravstveni radnici, čak 90% bolesti ima psihološku osnovu. To je apsolutno tačno i ovim postom hoću da potvrdim i potkrepim ovu pretpostvku, na primeru vrlo nezgodnog oboljenja, sarkoidoze, koje sve češće pogadja stanovništvo na ovim prostorima. Za neupućene ću preneti stručni opis sarkoidoze:

Sarkoidoza je sistemska bolest čiji je uzrok nepoznat, a manifestuje se pojavom karakterističnih promena (sarkoidozni granulomi) u limfnim žlezdama, na plućima, oku, jetri, srcu, koži. Najčešće se javlja kod mlađih odraslih osoba i može imati nagao i postepen početak.

 Najčešći je akutni početak, sa bolovima, oticanjem i crvenilom zglobova, uz pojavu bolnih čvorića po koži, najčešće na potkolenicama (nodozni eritem), što navodi bolesnike da se jave lekaru. Kada se kod tih pacijenata načini rendgenski snimak pluća, često se vide uvećane limfne žlezde u sredogruđu, što zajedno sa navedenim tegobama pobuđuje sumnju da se radi o sarkoidoziSarkoidoza  može početi i neprimetno, samo sa uvećanjem limfnih žlezda sredogruđa, kada se otkriva slučajno, ili se rendgenski snimak načini pošto se bolesnici žale na uporan nadražajni kašalj. Ređe bolest počinje tegobama vezanim za neke druge organe.“

U osnovi sarkoidoze leži stres. Zašto to tvrdim? Iz jednostavnog razloga jer sam, tretirajući bolesnika Bahovim cvetnim kapima, sa akcentom na stres, za manje od mesec ipo dana, postigao značajno poboljšanje. Naime, lekar je, na redovnom pregledu bio toliko iznenađen dobrim stanjem pacijenta da je pitao: Kakvu ste terapiju uveli pored moje, kad se bolest skoro načisto povukla? Iz Natalne karte pacijenta se vidi:

SARKOIDOZA Primer 1

Sarkoidoza primer br 1

jaki stresni aspekti: Mars kvadrat Sunce i Mars kvadrat Jupiter, kao i loša psihološka osnova osobe kroz postavku Južnog mesečevog čvora kroz prirodno polje psihe, znak Škorpije. Takođe, za pluća, bitan kvadrat Lilita i Merkura(pluća). Sa psihološke strane se radi i o osobi punoj strahova(depresija, anksioznost), kao i o prilično netolerantnoj(čak 3 planete u Devici i Sunce konjukcija Jupiter: naglašen ego). Dakle, u osnovi sarkoidoze(kao i većine drugih bolesti) leži psihološka neravnoteža, najčešće podstaknuta stresom. Ako ste na putu lošeg psihološkog stanja, zamislite se i poradite na greškama, da vas bolest ne bi upozorila na to. Dakle, ako čujete da neko ima problem sa sarkoidozom, preporučite mu Bahove cvetne kapi, barem kao uzgrednu terapiju. U sledećem Natalu prikazan je još jedan primer osobe sa sarkoidozom, koji je uspešno tretiran Bahovim cvetnim kapima:

SARKOIDOZA Primer 2

 Sarkoidoza primer br 2

U primeru broj 2 za sarkoidozu je odgovoran aspekt: mars kvadrat merkur. Na pitanja o vezi sarkoidoze i Bahovih cvetnih kapi, odgovaram besplatno preko kontakta na sajtu ali i u komentarima ispod posta.

Milan Atlić

Slobodno komentarišite