Novak Djokovic u 2018

Budući da me mnogi smatraju astrološkim portparolom Novaka Djokovica( 🙂 ), stižu mi mejlovi njegovih zabrinutih fanova. Svi se mejlovi svode na jedno pitanje. Kada će Djoković ozdraviti i kada će ponovo ući u dobru formu? Da, u pravu ste kad mi se obraćate. U Djokovicevom se horoskopu vidi sve. U skladu sa starom „kako na nebu, tako na zemlji“.

Ne volim da sam glasnik loših vesti. Uprkos tome što istinu stavljam na prvo mesto. Elem, moram da vas podsetim na Natalnu kartu Djokovica. U njoj postoji aspekt Saturn(nemiovnost) opozicija Merkur(ruka, lakat). To je nešto što nagoveštava probleme, koji će biti hronični. S obzirom na to da je Merkur u konjukciji sa Kironom(trauma), izvesno je da je to problem koji će Novaka pratiti do odlaska u tenisku penziju. To je nešto, u skladu sa Kironom, što se da zalečiti ali ne i izlečiti. Jebi ga, pomisliće svi njegovi fanovi. Nažalost, to je surova realnost. Ovaj se aspekt aktivira kada je Merkur retrogradan. To je, trenutno, slučaj. Šta se još može videti u karti  Novaka Djokovica? Ovaj problem sa delimičnom obnovom povrede, uzrokovan je sa dva spora tranzita. Saturn(koji vlada podznakom) opozicija Mars, gde se Saturn ponaša kao „kočnica“ Marsovskoj energiji. Zato  Djokovic odustaje od egzibicionog turnira. Tu je i Saturn inokonjukcija Sunce. On udara na Novakov ego i veoma bitnu solarnu čakru. Oba aspekta Djokovica bacaju u depresiju. Baš mu nije lako. Povratak tenisu je čekao „kao ozebao sunce“. Mnogi, ni izbliza, ne mogu da shvate koliko je Djokovicu teško. Najteži  je period u životu kada je Saturn u 12. oj kući. To je sada slučaj. Djokovicu će tu biti celu 2018. u godinu. Nije zanemarljiv ni položaj Lilita u Jarcu. Novakovom ascendentu. Lilit doprinosi anksiozno-depresivnom poremećaju, ali vlada i pehovima. Tu je do avgusta. Djokovicu može napraviti dosta pehova. Na kraju još jedan nezgodan aspekt. Jupiter je vladar 12 e kuće. On odlazi u kuću karijere. Znak Škorpije. U tom znaku Jupiter mora da „umre“. Šta to znači?

Djokovic mora da promeni nešto u pristupu tenisu! Nešto u opštoj rutini. Na pepelu te smrti, nići će novi Djokovic. E, sad šta je to? Jupiter predstavlja ambiciju. Grandiozna očekivanja, između ostalog. Možda Djokovic mora da bolje shvati ograničenja. Da ne ide preko svojih limita. Možda. Možda i ne. Vrlo bih mu rado pomogao da sam stručnjak za tenis. Samo na planu astrologije i psihe dajem savete. O mentalnim problemima Djokovica(kao i svih Blizanaca), možete pročitati u mom postu Mentalni horoskop za 2018. Šta se može očekivati od Djokovica u 2018? Lično, bio bih zadovoljan da osvoji bar 1 GS. Da bude u prvih 10 na ATP listi. Hajde da se osvrnemo na AO, uprkos retrogradnom Merkuru. AO počinje 15.1 a završava se 28.1.2018. Tog i sledećeg dana Mesec je u Jarcu. U egzilu. Već smo konstatovali da je to jako nepovoljan položaj za Novaka. Pod uslovom da bude, uopšte, učestvovao na AO. Valjda će imati sreće da ne dobije nekog teškog protivnika. Nastaviće se. U međuvremenu, napred Novače! Izdrži.

Milan Atlić

4 komentara

  1. Bilo bi odlično da uzme bar 1GS i 2-3 mastersa, ali brine povreda pogotovo ako je hronična. Bol se vratio maltene posle mesec dana treninga sa reketom. Sad i da napravi pauzu do sezone šljake ne verujem da će rešiti problem plus kako će sve to psihički da deluje na njega.

  2. Milan Atlić

    Jadan Novak. Na um mi pada samo ona jevrejska: „Da Bogda imao, pa nemao“. Ipak, verujem da će se izboriti sa mešavinom mentalnih i fizičkih problema. Napred Nole!

  3. Nole ipak igra na AO. Izgleda da je sanirao povredu. Koliko se suska bandaziranje lakta od pre 10 dana je bilo zbog pada na treningu a ne zbog stare povrede.

Slobodno komentarišite