Može biti samo jedan(pobednik Roland Garosa)!

Ili: Ko će biti pobednik(Rafa ili Novak)?

                                        Teniseri su moderni gladijatori

                   Budući da je Rafa favorit kad je šljaka u pitanju, da Novak ima jaku želju da osvoji jedini Grand Slam koji nije osvojio, da je nebo miljenik njih dvojice zbog Jupitera u Blizancima, zanimljivo je pogledati koliko planete služe ovu dvojicu, izuzetnih, sportista. Pogledajmo uporedni horoskop Natalnih karata(spoljni krug je Novak):

Kod sportista  najvažnije su 2 stvari u horoskopu: jačina Marsa(u kom je znaku i kakvi su mu aspekti ) i sklonost povredama. Sa astrološkog stanovišta prosto je neverovatno šta je Novak postigao, budući da mu se Mars nalazi u znaku Raka(egzil , izgon). Vadi ga činjenica da su Mars i Mesec u recepciji po znaku ali je, opet, i Mars u Ovnu slabiji od Marsa u Jarcu(egzaltacija), kojeg ima Rafa. Nameće se, ključno, pitanje: Otkud Novaku toliki uspeh u prethodnom periodu? Odgovor je višeslojan:
– Iz uporednog horoskopa vidimo da je Novakov Ascendent u opoziciji sa Rafinom Venerom koja je vladar i 12.e kuće(kuće pehova, loših završetaka) i Južnog Čvora(gubici) što se može tumačiti recenicom: Novak mu jednostavno: ne ”lezi”! Ovaj aspekt podseća na situaciju: Vi vozite kola noću a iza vas je tip koji pali i gasi duga svetla i pri tom – neće da vas obiđe! U ovom aspektu stoji važan savet za Novaka: Rafu je najlakše da pobedi ako mu poljulja samopouzdanje na početku igre(on najbolje zna kako to da uradi)!
– Sunce u Blizancima i Saturn(Novak je Blizanac, podznak Jarac) mu aktivira Kirona(trauma) i Lilit(pehovi) tako da Rafa pada na psihološkom planu; sam aspekt Saturn opozicija Sunce govori da Rafinu slavu(Sunce) pomračuje(Saturn) Novak
– U proslom periodu Novaka, koji je podznak Jarac, je baš ”išlo” jer je Saturn bio u Vagi(egzaltacija)!

Pa, dobro, reći ćete vi, a kako to da je Nadal pobedio Novaka prosle godine, u finalu Roland Garrosa?
Odgovor na to pitanje daće nam karta Solarnog povratka za 2012. u:

         U ovoj karti je vladar uspeha ( MC-a) Jupiter,    u znaku Bika, u kome se nalazi i arapska tačka pobede te je Jupiter tog 10.5 2012.e( oko 14 časova, igrao se nastavak meča) bio baš u tom polju(na 29 i44 Bika). Takodje je i bitna činjenica da Nadalu odgovaraju prekidi pa nastavci meča jer mu se Mars nalazi u Jarcu pa se time ispunjava simbolika Jarca. Za konačni odgovor na pitanje: ko će osvojiti turnir, moramo pogledati Nadalovu Solarnu kartu za ovu godinu:

Kao i kod Novaka, vladar MC-a odlazi u 12.u kuću(što govori o problemima) ali zato vladar Asc-a odlazi u 10.u kuću i to u znak Ovna te s obzirom na to kao i veću izdržljivost na šljaci, prednost, nažalost, dajem Nadalu.
Nadam se da mi se prognoza, kao Novakovom fanu, neće ostvariti.

Milan Atlić

14 komentara

 1. Nemam reci na ostvarenom predvidjanju.Ovi ostali kvazi Astrolozi nemaju pojma.Ali je nesto zanimljivo .U vasim prognozama pogadjate uvek kad je negativno po Noleta.Da li mozete ili ,da li se vidi kao ovaj put ,naprimer da li ce osvojiti Wibldon?To bi bilo lepo kada bi analizirali.Hvala…

 2. Milan Atlić

  Poštovani,
  Hvala na pohvali. Nažalost, od Novaka i neba zavisi kada će osvojiti neki Grand Slam. Inače, primetio sam da i Novak čita moj sajt: u jednom intervjuu je i bukvalno citirao naslov ovog mog posta: „Može biti samo jedan(pobednik Roland Garrosa)“. Kao astrolog imao bih i neke korisne savete za njegovu igru, naravno ako mi se javi. Nije još vreme za prognozu za Wimbldon: trenutno je Merkur retrogradan, pa bih mogao da pogrešim.

 3. Da ,zaboravih za Merkur.Kada prodje ne sumnjam da cete reci ishod.Hvala…

 4. Postovani, kao sto ste i predvideli iznenadjenja na Vimbldonu su pocela!
  Ispade Serena, Sarapova…malopre Nadal……nadam se da nece i Nole sutra. Pozdarv

 5. Mislim da je vreme za Noletovu prognozu?Protutnjao je Merkur.Hvala.

 6. Milan Atlić

  Stacionaran je. Merkur. Nije još direktan. 🙂

 7. Milane, svaka cast…prodje Nole…nekako, znao sam da ce biti problema cim sam procitao vas odgovor! POZZ

 8. Milane, zar su Novaku planete tako lose postavljene kad ovako igra?

 9. Milan Atlić

  Druže,
  čim stignem pogledaću. Kažem ja prijateljima: previše vremena provodi na kućnim obavezama(pranje sudova, usisavanje itd). 🙂

 10. Milan Atlić

  Poštovana,
  zbog profesionalnih obaveza nemam vremena za tu analizu ali sam, generalno, gotovo siguran da će Novak zadržati prvu poziciju do kraja godine. Hvala na interesovanju i puno pozdrava.

 11. Hvala Milane ,
  naravno opet ste bili u pravu,….sacuva Novak prvo mesto!
  Malo se plasim vase prognoze ,vezano za Novaka, za sledecu godinu ! Ipak,nadajmo se, da ce ga posluziti zdravlje i da cemo se i dalje radovati njegovim uspesima! Vama sve najbolje i hvala!

 12. Milan Atlić

  Pobede i porazi su sastavni deo života svih nas. Sledeća godina nije kraj karijere Novaka Đokovića. Moramo navijati za njega i kad gubi. Poz

Slobodno komentarišite