Mentalni horoskop za 2018 i Bahove cvetne kapi

Ja sam Milan Atlić, digr. astrolog i praktičar Bahovih cvetnih kapi od 2005. Dugo se bavim proučavanjem astrologije, kao osnove psihološkog potencijala svake osobe. Ovo je prvi godišnji mentalni horoskop. Šta je najbitniji astrološki događaj, sa aspekta mentalne problematike, u 2018? To je, svakako, ulazak Urana u znak Bika, 16.5.2018. Problem pojačanog stresa za sve fiksne znake i podznake.  Osim stresa koji će najviše pogoditi Bika, ovaj događaj će dovesti do opšteg pojačanja strahova kod svih znakova jer je Venera vladar 2. čakre i straha. Znači, sve nas, narednih 7 godina, očekuje pojačano stanje straha i nespokojstva. Na duže staze, mentalnu ravnotežu će očuvati samo oni koji budu našli način da se izbore sa ovim problemom. Balansiranjem druge čakre, bilo Bahovim kapima bilo drugom metodom, možete sačuvati zdravlje. Uran u Biku boraviće približno 7 godina. Favoriti među Bahovim esencijama su Mimulus i Aspen. Prvi je protiv konkretnih strahova. Drugi se odnosi na strepnju ili anksioznost.

 

Ovan: Ovo je godina velikog mentalnog olakšanja za Ovna. 16.5.2018. Uran, koji je boravio u znaku Ovna i stvarao mu stres, izlazi iz tog polja. Jupiter u Škorpiji, još više mentalno olakšava Ovnu. Škorpija je prirodno polje psihe Ovna. Ipak, nema mesta potpunom zadovoljstvu i opuštanju. Saturn i Lilit će praviti kvadrat i opoziciju prema znaku Ovna i Raka koji. Ovaj je položaj nepovoljan za one koji u Natalu imaju Mars u izazovnim aspektima sa Saturnom, Mesec u Jarcu ili Saturn u Raku. Takođe i za one koji imaju Neptun i/ili Lilit u izazovnim aspektima sa ličnim planetama. Bitno je napomenuti i da Kiron od 17.4.2018. ulazi u znak Ovna. To će Ovna učiniti psihološki ranjivijim i osetljivijim. Upotrebne kombinacije Bahovih kapi trebalo bi da sadrže Walnut i Holly, savetuje mentalni horoskop.

Bik: Jupiter je u znaku smrti i regeneracije-Škorpiji. Bik će pronaći izlaz iz postojećih psiholoških problema. Ono sa čime je imao problema, biće prevaziđeno. Psihološki problemi, uzrokovani stresom, biće posledica ulaska Urana u znak Bika od 16.5.2018. Oni mogu dovesti do značajnih zdravstvenih problema. Zavisno od toga na šta  Natalna karta ukazuje. Lilita ulazi u znak Vodolije, početkom avgusta, gde će ostati do kraja godine. Ovo će pojačaće anksioznost kod Bika, pogotovu ako su s njom imali problema do sada. Ako su imali problema sa strahovima, bilo koje vrste, biće pojačani. Strahovi su pokretači većine ozbiljnih zdravstvenih problema. Sa aspekta Bahovih kapi, sve upotrebne kombinacije bi trebalo da imaju preparate iz grupe strahova. Aspen, Mimulus, Rock Rose, Red Chestnut i Cherry Plum, savetuje mentalni horoskop.

 

Blizanci: Blizancima nije bilo lako 3 godine unatrag, sve vreme boravka Saturna u Strelcu.  Krajem 2017. Saturn izlazi iz Strelca i ulazi u njihovu prirodnu kuću psihe. Tu pojačava depresiju. Do avgusta će u kući psihe biti i Lilit. On će, zajedno sa Neptunom iz Riba, onespokojavati znak Blizanaca.  Pojačavaće anksioznost. Problem će, dodatno, pojačati ulazak Urana u znak Bika, sredinom maja.  To je kuća psihe Blizanaca. Nimalo laka godina za Blizance, što se mentalnog stanja tiče. Olakšanje stiže početkom novembra. Tada Jupiter ulazi u svoje sedište, u znak Strelca. Preporučuju se izbalansirana ishrana, tehnike opuštanja, meditacija kao i Bahove cvetne kapi, savetuje mentalni horoskop.

Rak: Početak godine zatiče Saturn u opoziciji sa znakom Raka. On će skoro tri godine nešto uskraćivati Raku. Pojačavaće stanje depresije, ukoliko za nju imate potencijala. Ako do sada niste razvili strategiju borbe s depresijom, ovo je prilika. Dosta aktivnosti, druženje sa okruženjem i izbalansirana ishrana, nešto je što je opšte preporučljivo. Do početka avgusta i Lilit će biti u opoziciji sa znakom Raka. On će pojačavati anksioznost. Povoljno za Raka je što će Uran izaći iz Ovna sredinom maja. To će umanjiti količinu stresa koja se generisala proteklih 7 godina. Mars boravi u kući psihe, Vodoliji, od jula do novembra. Ovo će, dodatno, stresirati Raka. Pozitivna je okolnost da će Jupiter u Škorpiji  ublažavati, loše mentalne aspekte. Od  Bahovih kapi, trebalo bi koristiti Aspen, Mustard, Mimulus i Cherry Plum, savetuje mentalni horoskop.

Lav: Jupiter je u kvadratu sa vašim znakom do novembra. To će vas frustrirati na planu statusa, autoriteta, ambicije i uspeha. Čuvajte se preteranih očekivanja. Da bi opstali na mentalnom planu, moraćete da iz osnova zamenite ono na šta ste se oslanjali. Naravno, u mentalnom smislu. Sredinom maja Uran ulazi u znak Bika. Odatle će, drmati po centralnom nervnom sistemu svih Lavova. Narednih 7 godina. Pod hitno morate osmisliti strategiju za borbu protiv stresa. Saturn u Jarcu će loše delovati na znak Raka. On je polje psihe Lava. Mars je u polju partnerstava, od jula do novembra. To vam može doneti  stres na polju partnerstva. Upotrebne boce Bahovih kapi moraju sadržati biljke iz oblasti strahova i Impatiens, savetuje mentalni horoskop.

Devica: Ovo je godina u kojoj će doći do mentalnog oporavka i stabilizacije Device. Najpre su Lilit a zatim i Saturn, krajem 2017, izašli iz kvadrata. Time su oslabljeni uticaji anksioznosti i depresije. Ulazak Jupitera u Strelca, početkom novembra, ojačaće vaš optimizam. Morate ostati na zemlji. Umeren način funkcionisanja čuva mentalno zdravlje. Sredinom maja Uran izlazi iz Ovna, prirodnog polja psihe Device. To će, višestruko, smanjiti nivo stresa. Može se reći da ste vi najveći dobitnici, kada je mentalno zdravlje  u pitanju. Izbalansirana ishrana i dovoljno fizičkih aktivnosti čuvaće vas i u ovoj godini, savetuje mentalni horoskop.

Vaga:  Saturn je  u kvadratu sa vašim znakom. Može vam generisati depresiju tokom cele godine. Slično se dešava sa Lilitom do avgusta.  On vam može pojačavati anksioznost. Ulazak Urana u znak Bika, stvoriće vam tenzije. Uran u Biku je personifikacija zemljotresa. Zamislite zemljotres u vašoj psihi. Uran je najjači okidač stresa. Uran stupa u znak Bika sredinom maja i ostaće tamo oko 7 godina. Počnite odmah da planirate strategiju borbe protiv stresa. Bahove cvetne kapi, odlično to rade, savetuje mentalni horoskop.

Škorpija: Skeptične a katkad i morbidne Škorpije, dočekale su svoju godinu. Jupiter će vas nositi na krilima optimizma. Ipak, oprezno. Kao nikad do sada morate se čuvati neumerenosti.  Ona vas može, usled neostvarenih očekivanja,  baciti u depresiju. Pogoršanje, kada je u pitanju stres i sve ono što on sa sobom nosi, očekujte od sredine maja. Tada Uran ulazi u znak Bika. Problem za sve fiksne znake, pa i vas. Mars u Vodoliji, od jula do novembra, može vas onespokojavati. Opuštanje praktikujte pored vodenih površina. Bahovi preparati iz grupe strahova, mogu vam biti od velike pomoći, savetuje mentalni horoskop.

Strelac: Krajem 2017. vam je pao veliki kamen sa srca.  Saturn je napustio vaš znak posle 3 godine mučenja. Ipak, Jupiter u Škorpiji pritiskaće vašu psihu do novembra. Strpljenje vas jedino može uravnotežiti. Ovo je period za planiranje narednih godinu dana. Povremene depresivne epizode. Od 26.1. pa do 17.3.2018. bićete, zbog Marsa u vašem znaku, pod jakim stresom. Od novembra vam se vraća vaš urođeni optimizam. U vreme stresa koristite Impatiens i Star of Bethelhem, savetuje mentalni horoskop.

Jarac: Saturn je izašao iz Strelca i doneo vam toliko očekivano olakšanje. Dodatno olakšanje dolazi od sredine maja kada Uran izlazi iz Ovna.  Odakle vam je, putem kvadrata, stvarao stres. Jupiter će biti u Škorpiji do novembra. To će uzrokovati pesimizam i povremene „tamne oblake“ u vašoj psihi. Od novembra, pa do kraja godine bićete puni optimizma. To je uticaj Jupitera u Strelcu. U vreme depresivnih epizoda koristite Mustard,  savetuje mentalni horoskop.

Vodolija: Krajem godine Saturn ulazi u znak Jarca. To je kuća psihe Vodolije. Znači, očekujte depresivne epizode, ako imate problem sa depresijom. Zbog Lilita u Jarcu i Vodoliji, imaćete cele godine pojačanu anksioznost. Sredinom maja Uran ulazi u znak Bika. On kvadrira vaš znak. Pojačan stres očekujte kada Uran bude kvadrirao vaše Sunce. Jupiter će, sve do novembra, praviti kvadrat sa vašim znakom. Čuvajte se neumerenosti i preteranih očekivanja da se ne biste razočarali. Favoriti od Bahovih esencija su esencije iz oblasti straha, Mustard i Gorse, savetuje mentalni horoskop.

Ribe: Sa izlaskom Saturna iz Strelca, nestale su velike muke koje donosi depresija. Ako tome dodamo Jupiter u Škorpiji, koji će vam popravljati raspoloženje i vaditi vas iz problematičnih situacija, „vi ste na konju“. Svakako je povoljna i činjenica da će Uran izaći iz opozicije sa vašom kućom psihe. To će se desiti sredinom maja.  Smanjiće se stres. U drugoj polovini godine, zbog Lilita u Vodoliji, imaćete pojačanu anksioznost. Od sredine novembra pa do kraja godine, zbog Marsa u Ribama, imaćete pojačan problem sa stresom. Aspen i RR uspešno će pokrivati zadnja dva meseca,  savetuje mentalni horoskop.

Milan Atlić

Slobodno komentarišite