Kako naći sreću i zadovoljstvo u životu?

Rezultat slika za happy

Zaista, kako naći sreću i zadovoljstvo u životu? Bolestan čovek ima samo jednu želju(da ozdravi) a zdrav stotine. Dakle, osnovni je preduslov, da budemo zdravi. E, tu je, na samom startu, problem. Lako nam je da prepoznamo da nam je neki organ bolestan(grlo, npr) ali mentalni poremećaj, bogme, zna mnogo teško da bude. I, pri tom, da nam se čini da su svi oko nas „pukli“ a da smo, eto, samo mi O.K. Kao u onom vicu kad „Mujo vozi u pogrešnom smeru na auto putu a na radiju ide saopštenje: Jedan ludak vozi u pogrešnom smeru, na šta on, rezignirano odgovara: Čuj, jedan ludak: stotine njih, ba“. Kada se oboli od mentalnog poremećaja, kada ga osoba postane svesna, obično bude, bar donekle kasno, on je već napravio dovoljno štete. Jedan od najpritvornijih a takođe i najteže prepoznatljivih mentalnih poremećaja, svakako je depresija. Kao dobro vino, kada te stigne, već si pijan i izgubio si svaku kontrolu.

Verovatno ste se do sada sreli sa mnoštvom knjiških naslova tipa: „kako da najbrže uspete u životu, biznisu, ljubavi itd“, gde vam se nudi, „instant metodom“,(dovoljno je samo da kupite tu knjigu), ostvarenje svih vaših želja. Istina je, na žalost, sasvim prozaična: od te knjige koristi ima samo pisac te knjige, jer takvi naslovi i štivo iz popularne psihologije veliki su magnet za prosečnog, svakodnevnim problemima opterećenog, čoveka. Knjiga se kupi, pročita jednom(nekad i više puta) i odloži na stranu jer su saveti uopšteni i obično nedovoljni jer ne sagledavaju specifičnost i individualnost svake osobe. Naime, jedan savet može biti idealan za jednog a totalno pogrešan za drugog čoveka, budući da smo svi rođeni sa nekim potencijalom a on se razlikuje od osobe do osobe. Sada smo stigli do srži. Trenutak rođenja definiše našu Natalnu kartu i tu piše u čemu smo dobri, u čemu smo loši, čime bi trebalo da se bavimo da bi najbolje iskoristili naš potencijal. Moja je specijalnost praktikovanje Bahovih kapi putem uvida u Natalnu kartu i to radim već deceniju. Iz Natalne karte se vidi šta nas opterećuje da ne možemo u punoj meri da se iskažemo i da uspemo u životu: vidi se u kojoj meri nas pritiska DEPRESIJA, koja je ključni faktor da li ćemo imati snage i volje da dopremo do zacrtanog cilja, koji je uvek u funkciji gesla: kako naći sreću i zadovoljstvo u životu?  Depresija, pomislićete vi, nasmejati se i reći: „Ja uopšte nisam depresiv(a)na a nikako da nađem sreću u životu“. Nećete verovati šta je sve depresija.

Rezultat slika za happiness

To što nosite bradu od nekoliko dana, to što niste prišli osobi od koje vam srce jače zaigra, to što ste kupili neki predmet a što nije odraz vaše kupovne moći, to što ste(već po ko zna koji put) rešili da otvorite novu stranicu u životu(a niste je otvorili!), to što živite sa osobom koju ne možete da gledate očima, što sanjate snove u kome vas neko progoni a vi nikako da mu izmaknete, imate lak i isprekidan san, što često upadate u ljubavne afere i veze u kojima je sex jedini cilj, što se davite u slatkišima(ili hrani uopšte) pa zbog toga imate problem sa viškom kilograma, što se neuredno oblačite i neredovno održavate ličnu higijenu, što pravite kompromise zbog kojih se u sebi kajete, što idete linijom manjeg otpora, što ste zavisni od šopinga, što mislite da je ceo život sudbina i da se ne vredi boriti već samo prepustiti njegovim tokovima, sve je to depresija koja vas sve jače i jače vuče u svoj neumitni zagrljaj. I, sa godinama je sve teža, napornija i nesnosnija.

Šta vam ja nudim, kao odgovor na pitanje: kako naći sreću i zadovoljstvo u životu? Ako ste duboko svesni da često niste imali snage i volje(što je uvek posledica depresije koja vas pritiska!) da se izborite sa životnim problemima, poslaćete mi mejl u kome ćete opisati vaše probleme a dostavićete i datum, vreme i mesto rođenja. Nakon toga mogu vam saopštiti moj predlog(neka vrsta recepta) čiji je cilj eliminacija depresije i ZDRAV pristup rešavanju životnih problema, što je osnova za sreću i zadovoljstvo u životu. Tja, reći će neki, meni baš prija malo depresije, baš me nervira da mi sve izgleda lepo. Imam lošu vest za njih: utvrđeno je da ne postoji pozitivna stvar, koju donosi depresija. Naime, utvrđeno je da su svi depresivci kandidati broj 1 za rano oboljenje Alchajmerove Parkinsonove bolesti, kao i razne druge oblike demencije i senilnosti, jer depresija napada većinu moždanih centara! Dakle, pitanje: kako naći sreću i zadovoljstvo u životu, možemo zameniti ovim: kako, pod stare dane, ne biti na vratu svojoj deci? Depresija je ZLO, budite uvereni u to.

Nedavno je na B-92 izašao sjajan tekst koji za zajednički imenitelj ima depresiju: http://superzena.b92.net/zdrav-duh.php?yyyy=2016&mm=01&nav_id=1080681. Obavezno ga pročitajte da vidite koliko vas je depresija „obuzela“.

Rezultat slika za happy

Milan Atlić

Jedan komentar

 1. Milan Atlić

  pozdrav

  Posto volim da citam astrologiju na vasem sajtu procitam razne stvari pa izmedju ostalog i ovo u vezi depresije.Rodjena sam *********** u Beogradu.Kada sm bila mlada mislila sam sve sto budem starija bice lakse i razumecu neke stvari ali nije tako.Ispalo je da sam sam ceo zivot u deprisiji Borim se ja sa njom kako znam i umem , sto se tice nekih lekova i lecenja nisam nikad nista pila niti isla da trazim pomoc, uspevala sam sebi da pomognem kroz neku vrstu duhovnosti koju sam ugradila citajuci sve sto mi stigne pod ruku ili odem u neku pravoslavnu knjizaru kupim knjigu i to me leci.Citam ja idruge stvari nesto pokusavam ali kad uspem malo se podignem i sve tako.Sad sam se setila prosle godine sam cak i otisla kod neke zene reklamirala se u blic zeni tu sam se puno nadala susretu ali uspeha nije bilo jer mi je onara rekla da mi ne moze pomoci. Moj problem je jako losa komunikacija sa najuzim clanovima porodice (majka sestra brat muz koleginica sa kojo sedim), sa sinovima ponekad jer me oni dozivljavaju kao briznu majku pa me razumeju.Njihov odnos prema meni sve moje se obezvredjuje kao da me sikaniraju.Jako je tesko ziveti kad nemas ni malo podrske da ne pricam o lepoj reci .I tako ja udjeh i u 2016 ajde da pokusam sad na pocetku da neprodje i ova godina a da budem na istom.Ima jos problema ali ajde da pocnem od ovog.
  Pozdrav

  Poštovana,

  Kao astrolog i neka vrsta psihijatra(praktičar cvetnih esencija), tvrdim da se, definitivno, nalazite na pravom mestu i da je nastupilo vreme za Vaš psihološki a samim tim i zdravstveni preobražaj. Cilj mog posta je bio da ga pročitaju upravo takve osobe kao što ste Vi: sa jakim oblikom depresije(endogene). Napraviću malu digresiju: objasniću Vam zašto ste na pravom mestu(kod adekvatne osobe koja Vam može pružiti pomoć). Vašim poljem psihe vlada Saturn(inače nosilac depresije) a on se nalazi na stepenu Vodolije i u znaku Vodolije, što je znak koji vlada astrolozima, što sam upravo ja. Zatim, vladar vašeg Severnog čvora(osobe koje Vam donose korist) nalazi se na stepenu mog znaka i to u polju psihe. Toliko o tome, čisto da Vam pokažem da ste na pravom mestu i da je to znak da bi, odmah, trebalo da Vam poraste i samopouzdanje, koje je sjajno oružje za borbu protiv depresije.
  Ne čini Vam se uzalud da nemate podršku: osa Južnog Čvora prolazi kroz kuću psihe, koja jeu isto vreme i kuća podrške. Na sreću: tamo je Saturn na stepenu astrologa, tako da će Vam on pružiti pomoć i podršku. To što se radi o Saturnu, znak je da će Vam pomoć stići u drugom delu života. Koji su prvi saveti? Zato što ste podznak Rak a dispozitor Meseca je u Ribama: Vi morate otvoreno iskazivati svoje emocije i nikako ih ne zadržavati u sebi, naravno trudite se da one budu uvek pozitivne. Zato što je Jupiter u Ribama, vera Vam mora biti na prvom mestu. Zato što je Merkur retrogradan i u 12 oj kući, vi imate dosta problema sa komunikacijom. Ima tu još nešto. Sve osobe koje imaju jaku depresiju, očajnički traže sagovornika kome bi, nesvesno, prebacile svoj jad i muku a što sagovornici osećaju i beže „glavom bez obzira“. Tužno ali istinito.
  Jedan od jakih ventila za sve osobe sa depresijom je stvaranje nečeg konkretnog, tako da ja, koji sam i to po struci, često srećem dobre građevinske stručnjake koji imaju strašno veliku depresiju a nju leče gradnjom. Vaš se Mars nalazi u Biku pa bi Vama neki biznis(ili hobi) sa spremanjem hrane, poslužio kao sjajan ventil. Ako imate posao koji ne može da trpi dodatni angažman onda bi morali da probate ovo što ja radim(mnogi kažu sa velikim uspehom): cvetne esencije(Bahove i kalifornijske) koje ne zahtevaju ništa drugo osim da ne preterujete sa jelom i da imate svakodnevnu rekreaciju u vidu šetnje(neki dan i može da se preskoči). Boca na mesečnom nivou Vas staje 3-4.000 din, zavisno od esencija koje Vam budu potrebne. Na kraju se usuđujem reći: čvrsto sam uveren da Vam samo esencije mogu potpuno pomoći jer se Jupiter nalazi u konjukciji sa Kironom(alternativan vid lečenja). Srdačan pozdrav

Slobodno komentarišite