Alternativom protiv Alchajmera(i depresije)

dzoni-dep-amber-herd-500x237Alchajmerova bolest je u velikom naletu. Ako vam je ovaj post interesantan, onda i nema potrebe da vam objašnjavam simptome Alchajmerove bolesti. Pomeriću se nekoliko koraka od samog početka. Mnogi neuropsihijatri i neurolozi smatraju(u čemu ih svesrdno podržavam) da je Alchajmerova bolest posledica hronične depresije. Ona je logični nastavak depresije. Zašto sam uveren da je ova teorija tačna? Kao astrolog sam imao priliku da vidim Natalne karte desetina osoba koje imaju(ili su imale) ovu bolest. Jedna od poznatih ličnosti koja se borila(i nije izborila sa ovom bolešću) je bivši američki predsednik Ronald Regan. Pogledajmo njegovu Natalnu kartu.img_20161025_110943

Znak Jarca je dominantan i zauzima skoro celu prvu kuću. Jarac, kao i njegov vladar Saturn su ključni pokazatelji(kao i izazivači) depresije i oni dominiraju u svim horoskopima osoba koje imaju problem sa depresijom. Najgori su aspekti Saturna sa ličnim planetama: Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars i Jupiter. Aspekti sa ovim planetama redovno izazivaju hroničnu depresiju. Sada dolazimo do ključnog dela. Po mojim istraživanjima i saznanjima depresija ima dvojno dejstvo. Na mentalnom(psihološkom) planu i na fizičkom planu. Što se tiče fizičkog plana, nedavno su američki naučnici konstatovali da depresija dovodi do sužavanja promera krvnih sudova(to je taj „skupljajući“ i zaleđujući uticaj Saturna). Kada se to odnosi na krvne sudove u mozgu, to je problem čija je prva manifestacija staračka demencija. Na mentalnom planu depresija donosi bezvoljnost i neaktivnost koja vuče u mentalni ponor. Kako se, na kraju, izboriti sa depresijom(Alchajmerovom bolesti), koristeći prirodu i biljke?

  • Na mentalnom planu veoma lako mogu vam pomoći Bahove kapi, ako se obratite Bahovom praktičaru koji sa tom problematikom ima iskustva.
  • Na fizičkom planu veoma su efikasne biljke koje se spravljaju kao tinkture i na taj način ne morate da se mučite svaki dan spremajući čajeve. Da je kombinacija biljaka efikasna, osetićete po toploti u prstima(došlo je do poboljšanja cirkulacije) a takođe ćete primetiti da niste zaboravni i da imate dobru koncetraciju.

Ova kombinacija pomaže i kada je osoba već obolela od Alchajmerove bolesti ali nije moguće u potpunosti se izlečiti, budući da deo neurona u mozgu nije moguće obnoviti.

Pored navedenog, potencira se umerena(izbalansirana) ishrana, sa namirnicama bogatim magnezijumom. Takođe je neophodno svaki dan minimum 45 minuta šetnje ili slične aktivnosti. Osamljivanje i izbegavanje društva je loš znak. To je siguran znak da vam je se depresija, polako i neumitno, uvukla pod kožu.

Ako imate nekih pitanja, potrebna vam je pomoć protiv Alchajmerove bolesti jer je neko vama drag oboleo, slobodno me možete kontaktirati preko komentara ispod posta ili preko kontakta na sajtu.

Milan Atlić

Slobodno komentarišite